Головна » Статті » Рецепти |
Мигдальне поліно
Приголомшливий десерт з шоколадно-молочно-мигдальним смаком! Дуже раджу! Інгредієнти: Масло вершкове - 25 г Яйце - 6 шт Цукор - 155 г Борошно - 70 г Какао-порошок - 15 г Мигдаль - 100 г Молоко - 250 мл Желатин (в пластинках) - 4-5 шт Амаретто - 3 ст. л. Вершки (для збивання) - 200 мл Рецепт Духовку нагріти до 180 градусів. Тісто: 3 яйця збити з 75 г.сахара в піняву масу, додати борошно, какао і розтоплене масло. Деко застелити промасленим папером і викласти рівномірно тісто, випікати 10-12 хвилин. Дрібно порізаної на платівки мигдаль підсмажити на сковороді. Перекласти в каструлю, залити молоком і дати закипіти, зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 30 хвилин. Готовий корж обережно викласти на рушник посипане цукром і зняти папір. Дати охолонути і порізати на шматки за розміром форми (форма розмірами 23*7,5 см і 7 див. у висоту). Форму вистелити харчовою плівкою і викласти заготовки. Замочити желатин в холодній воді і залишити для набухання, молоко з мигдалем подрібнити блендером, додати "Амаретто" - якщо є, 3 жовтки і 60 г цукру. Варити на водяній бані весь час збиваючи віночком до кремового стану, близько 10 хвилин. З желатину ретельно прибрати воду і додати його в гарячий крем, ретельно заважати поки желатин повністю не розчиниться. Поставити каструльку з кремом в крижану воду і заважати поки не почне густіти. Збити вершки, окремо білок збити з дрібкою солі і додаючи ще 20 грамів цукру збити в густу піну. Спочатку вершки а потім і білки додаємо в крем. Готовий крем викладаємо у форму з коржем. Накриваємо останнім шматочком, потім плівкою і ставимо в холодильник на 4 години. Виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 930 Категория: Рецепти |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |