Головна » Статті » Рецепти

Мигдальне поліно
Приголомшливий десерт з шоколадно-молочно-мигдальним смаком! Дуже раджу!
Інгредієнти:
Масло вершкове - 25 г
Яйце - 6 шт
Цукор - 155 г
Борошно - 70 г
Какао-порошок - 15 г
Мигдаль - 100 г
Молоко - 250 мл
Желатин (в пластинках) - 4-5 шт
Амаретто - 3 ст. л.
Вершки (для збивання) - 200 мл
Рецепт
Духовку нагріти до 180 градусів.
Тісто: 3 яйця збити з 75 г.сахара в піняву масу, додати борошно, какао і розтоплене масло. Деко застелити промасленим папером і викласти рівномірно тісто, випікати 10-12 хвилин.
Дрібно порізаної на платівки мигдаль підсмажити на сковороді.
Перекласти в каструлю, залити молоком і дати закипіти, зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 30 хвилин.
Готовий корж обережно викласти на рушник посипане цукром і зняти папір. Дати охолонути і порізати на шматки за розміром форми (форма розмірами 23*7,5 см і 7 див. у висоту).
Форму вистелити харчовою плівкою і викласти заготовки.
Замочити желатин в холодній воді і залишити для набухання, молоко з мигдалем подрібнити блендером, додати "Амаретто" - якщо є, 3 жовтки і 60 г цукру.
Варити на водяній бані весь час збиваючи віночком до кремового стану, близько 10 хвилин. З желатину ретельно прибрати воду і додати його в гарячий крем, ретельно заважати поки желатин повністю не розчиниться.
Поставити каструльку з кремом в крижану воду і заважати поки не почне густіти.
Збити вершки, окремо білок збити з дрібкою солі і додаючи ще 20 грамів цукру збити в густу піну. Спочатку вершки а потім і білки додаємо в крем.
Готовий крем викладаємо у форму з коржем.
Накриваємо останнім шматочком, потім плівкою і ставимо в холодильник на 4 години.
Виймаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Просмотров: 859
Категория: Рецепти |

Рекомендовані рецепти:

Банановий кекс з маком
Сирно-овочева паста
"Рафаелло" з курячої грудки з кедровими горішками
Фризийский цукровий хліб
Шоколадна баба (рецепт)
Сирні булочками з солодкою кукурудзою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: