Пропоную спробувати такий досить незвичний варіант такого звичного і відомого всім страви, як фарширований перець, блюдо це виходить надзвичайно ароматним і дуже смачним. Список необхідних інгредієнтів: один кілограм солодкого перцю, 300 г сиру твердих сортів, 100 грамів родзинок, 100 грамів свинячого шпику, близько двох склянок курячого бульйону, свіжий базилік, чорний мелений перець, майоран, сіль. Перці слід вимити і потім акуратно зрізати з них верхню частину, всю серединку перців потрібно обережно вирізати, а також повністю видалити насіння. Свинячий шпик необхідно порізати на дрібні кубики і підсмажити. Зелень базиліка і твердий сир потрібно також порізати. Родзинки треба спочатку промити, а потім залити гарячою водою і залишити на 10-20 хвилин, після чого злити з нього всю воду. Всі ці інгредієнти змішати, посипати перцем і сіллю і наповнити подучившейся начинкою перець і вже фарширований перець скласти в жароміцне блюдо і полити бульйоном, після чого блюдо слід готувати протягом 20 хвилин в гарячій духовці при температурі 200 градусів. Вже перед подачею перець посипати подрібненим майораном.