Головна » Статті » Рецепти |
Прісне тісто листкове
Прісне тісто листкове тісто добре підійде для приготування виробів з солодкими і не солодкими начинками. Але якість виробу залежить від суворого дотримання правил приготування тіста. Для приготування прісного листкового тіста нам знадобиться: Борошно - 2 склянки Масло вершкове масло або маргарин - 200-300 г Вода - 1 склянка Сіль - ¼ чайної ложки Лимонна кислота - 8 крапель (або 3% оцет - 1 чайна ложка) Борошно для закачування. Для поліпшення якості виробу можна додати в тісто яйце або яєчні жовтки. Для цього необхідно яйце або жовтки розбити в стакан і додати туди воду, до необхідної кількості, встановленого в рецепті. Кислота і сіль не тільки покращують смак прісного тіста, але і його еластичність. Спосіб приготування прісного листкового тіста Наливаємо в миску необхідну кількість води (або воду з яйцем), додаємо кислоту (оцет), сипим сіль. Після розчинення солі, засипаємо борошно. Тісто розмішуємо рукою або дерев'яною лопаткою до утворення однорідної маси, консистенція повинна бути досить щільної. замішуємо Тісто 5-8 хвилин до тих пір, поки він не перестане липнути до рук і мисці. Скатуємо тісто у вигляді кулі, викладає на стіл, накриваємо серветкою і так залишаємо на 20-30 хвилин. Це потрібно для того, щоб воно стало більш еластичним і краще при розкочуванні утворювалися шари. Поки тісто «відпочиває», ми в мисці розминаємо маргарин або олію до зникнення грудочок, додаємо пару ложок борошна, і все добре перемішуємо. Такий заміс сприяє утворенню шаруватості тесту. Після того, як тісто підлягало 20-30 хвилин формуємо з нього плоску прямокутну коржик. Надрізаємо тісто хрестоподібно ножем, підсипаємо борошно і розгортаємо його так, щоб була середина товщі, ніж краю пласта. У центрі пласта покладіть заготовлену коржик з масла і борошна, накрийте її довгими краями шару тесту. Отриманий конверт посипте борошном і починайте розкочувати від середини до тих. Пір, поки не отримаєте шар товщиною 10 мм. Сметаем з шару тесту зайве борошно, складаємо його в четверо. Накриваємо тісто серветкою і даємо йому «відпочити» 10 хвилин. Після знову посипаємо борошном і розгортаємо до товщини 10 мм. Сметаем зайве борошно, складаємо вчетверо другий раз. Даємо тесту полежати 20 хвилин, знову розгортаємо і в третій раз складаємо вчетверо (отримуємо тісто з 64 шарами). 30 хвилин тісто лежить, знову розгортаємо і складаємо вчетверо (256 шарів). Це досить. Найбільш оптимальна температура в приміщенні для замішування листкового тіста 15-17 С. Щоб виріб, покладене на деко не деформувалася при випічці, деко по краях потрібно змочити водою. А щоб уникнути здуття шар тесту перед випіканням треба наколоти ножем. Верх випічки можна змастити яйцем. Прісне тісто листкове тісто випікати потрібно 25-30 хвилин при температурі 210-230 С. Готовність вироби визначають за пружності і кольору, а готовність окремого пласта - підняттям кута пласта ножем: у не спеченого тесту кут легко загинається. Щоб випічка з прісного тіста була розсипчаста і повітряна, додайте в тісто невелику кількість коньяку. Джерело: http://vkusnjasha.ru/article/sloenoe-testo/ | |
Просмотров: 2367 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |