Головна » Статті » Рецепти

Прісне тісто листкове
Прісне тісто листкове тісто добре підійде для приготування виробів з солодкими і не солодкими начинками.
Але якість виробу залежить від суворого дотримання правил приготування тіста.
Для приготування прісного листкового тіста нам знадобиться:
Борошно - 2 склянки
Масло вершкове масло або маргарин - 200-300 г
Вода - 1 склянка
Сіль - ¼ чайної ложки
Лимонна кислота - 8 крапель (або 3% оцет - 1 чайна ложка)
Борошно для закачування.
Для поліпшення якості виробу можна додати в тісто яйце або яєчні жовтки. Для цього необхідно яйце або жовтки розбити в стакан і додати туди воду, до необхідної кількості, встановленого в рецепті.
Кислота і сіль не тільки покращують смак прісного тіста, але і його еластичність.
Спосіб приготування прісного листкового тіста
Наливаємо в миску необхідну кількість води (або воду з яйцем), додаємо кислоту (оцет), сипим сіль. Після розчинення солі, засипаємо борошно. Тісто розмішуємо рукою або дерев'яною лопаткою до утворення однорідної маси, консистенція повинна бути досить щільної.
замішуємо Тісто 5-8 хвилин до тих пір, поки він не перестане липнути до рук і мисці. Скатуємо тісто у вигляді кулі, викладає на стіл, накриваємо серветкою і так залишаємо на 20-30 хвилин. Це потрібно для того, щоб воно стало більш еластичним і краще при розкочуванні утворювалися шари.
Поки тісто «відпочиває», ми в мисці розминаємо маргарин або олію до зникнення грудочок, додаємо пару ложок борошна, і все добре перемішуємо. Такий заміс сприяє утворенню шаруватості тесту.
Після того, як тісто підлягало 20-30 хвилин формуємо з нього плоску прямокутну коржик. Надрізаємо тісто хрестоподібно ножем, підсипаємо борошно і розгортаємо його так, щоб була середина товщі, ніж краю пласта.
У центрі пласта покладіть заготовлену коржик з масла і борошна, накрийте її довгими краями шару тесту. Отриманий конверт посипте борошном і починайте розкочувати від середини до тих. Пір, поки не отримаєте шар товщиною 10 мм. Сметаем з шару тесту зайве борошно, складаємо його в четверо. Накриваємо тісто серветкою і даємо йому «відпочити» 10 хвилин. Після знову посипаємо борошном і розгортаємо до товщини 10 мм. Сметаем зайве борошно, складаємо вчетверо другий раз. Даємо тесту полежати 20 хвилин, знову розгортаємо і в третій раз складаємо вчетверо (отримуємо тісто з 64 шарами). 30 хвилин тісто лежить, знову розгортаємо і складаємо вчетверо (256 шарів). Це досить.
Найбільш оптимальна температура в приміщенні для замішування листкового тіста 15-17 С.
Щоб виріб, покладене на деко не деформувалася при випічці, деко по краях потрібно змочити водою. А щоб уникнути здуття шар тесту перед випіканням треба наколоти ножем.
Верх випічки можна змастити яйцем.
Прісне тісто листкове тісто випікати потрібно 25-30 хвилин при температурі 210-230 С.
Готовність вироби визначають за пружності і кольору, а готовність окремого пласта - підняттям кута пласта ножем: у не спеченого тесту кут легко загинається.
Щоб випічка з прісного тіста була розсипчаста і повітряна, додайте в тісто невелику кількість коньяку.
Джерело: http://vkusnjasha.ru/article/sloenoe-testo/
Просмотров: 2051
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: тісто

Рекомендовані рецепти:

Рулет "Курятина в желе"
Баклажани з сиром і помідорами
Домашні 'Рафаелло'
Полуниця у вершках
Салат з капустою і кукурудзою (рецепт)
Готуємо сушіння
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: