Головна » Статті » Рецепти

Запіканка з фаршу й картоплі по-грецьки (аші)

Аші, так в Греції називають цю запіканку, готують з м'яса і по-вегетаріанськи, тільки з овощей.Необходимые продукти: 500 г баранячого фаршу, 1 ріпчаста цибулина, 4 зубчики часнику, 6 картоплин, 2 цукіні, 250 гр сиру фета (або бринзи), 3 столові ложки вершкового масла, 2 столові ложки рослинного масла, склянка вершків, півсклянки молока, жменю листочків м'яти, чайна ложка сухого орегано, чорний мелений перець, сіль.
Процес приготування: картоплю почистити і варити в підсоленій воді 25 хвилин. Воду злити, розім'яти картоплю, посолити і змішати з 2 столовими ложками вершкового масла, вершками, молоком, приготувавши картопляне пюре.
Цибулю нашаткувати подрібніше, обсмажити на сковороді на рослинному маслі до прозорості, додати пропущений через прес часник і цукіні, нарізаний кубиками. Через 5 хвилин додати фарш і розмішуючи смажити 10 хвилин.
Половину сиру фета порізати кубиками і перемішати з фаршем. Посолити, поперчити, додати орегано і листя м'яти.
Глибоку жаротривку форму змастити вершковим маслом, викласти в неї фарш, а зверху - шар пюре.
Присипати натертим на крупній тертці залишилися сиром фета
Поставити в попередньо нагріту до 200°С духовку на півгодини.

Просмотров: 677
Категория: Рецепти |
| Теги: масло

Рекомендовані рецепти:

Вишневий штрудель з сиром
Готуємо сушіння
М'яке гарбузове печиво
Гулаб-джамун
Італійські медові пончики
Картопляний салат з беконом та помідорами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: