Незвичайний варіант картопляного гарніру - пюре з додаванням базиліка. Цю корисну пряну зелень не всі люблять - а такому випадку, можна взяти за основу саму ідею, а добавку зробити більш звичних кропу або петрушки. Інгредієнти: кілограм картоплі, 100 мл молока, 80 г вершкового масла, жменя листя зеленого базиліка, часточка часнику, сіль за смаком.
Картоплю очистити, нарізати кубиками, покласти в киплячу подсоленую воду і варити до готовності. Поки вариться картопля, моєму листочки базиліка, обсушуємо їх. Вершкове масло розтоплюємо, даємо охолонути до кімнатної температури. Відправляємо В блендер базилік, часник, вершкове масло вливаємо і подрібнюємо до однорідної кашки. З готового картоплі зливаємо воду, розминаємо його, додаємо гаряче молоко і базиліковим масу. Гарненько вимішуємо і подаємо з овочевим салатом, смаженою рибкою. Приємного апетиту! Сушений базилік в цьому рецепті не використовується - смак вийде зовсім іншим, так і зовні пюре буде виглядати малопривабливим.