Багатьом відомо популярне блюдо грузинської кухні - сациві, приготоване з курки або індички в спеціальному соусі з волоських горіхів. Не менш смачна в подібному виконанні і риба, краще нежирна - мерлуза, нототенія, морський язик, ледяная.Продукты: 500 г рибного філе, 1 склянка волоських горіхів, 1 лимон, 3 репчатых цибулини, 4 зубчики часнику, по 1чайной ложки насіння кінзи, меленої кориці і гвоздики, 3 лаврові листки, 7 горошин чорного перцю, зелений стручок гіркого перцю, мелений чорний перець, сіль. Приготування: рибу нарізати на шматки, залити підсоленою водою з лавровим листом і перцем горошком, щоб повністю покрити. Довести до кипіння і варити півгодини на слабкому вогні. Викласти на блюдо. Горіхи стовкти з часником, кінзою, корицею, гвоздикою, стручковим і чорним перцем, сіллю. Отриману масу розвести рибним бульйоном, змішати з дуже дрібно нашаткованою ріпчастою цибулею і проварюють 10 хв, додати лимонний сік. Рибу залити гарячим сациві, охолодити і подати на стіл.
|