Приготування оселедця в східному стилі дозволить трохи по-новому подати звичну оселедець. Можна зробити з японським ухилом, взявши рисовий оцет, саке замість вина і васабі натомість горчицы.Необходимые умови: 1 велика оселедець, 300 гр салатного "міксу (руколла, качанний, айсберг), пучок зеленої цибулі, 3 ст. л винного оцту, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. гірчиці, півсклянки білого вина, 3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. кунжутного насіння. Процес приготування: оселедець добре почистити, філе розрізати на невеликі шматочки. Салатну суміш руками порвати на великі шматки. Цибулю дрібно нашаткувати. Змішати оцет, соєвий соус, гірчицю, масло. Вино трохи підігріти, з влити заправку. Все збити віночком збити і залити оселедець на 15 хвилин. Кунжут злегка підсушити на сухій сковороді. Листям салату застелити велике блюдо, насипати половину цибулі, зверху розкласти оселедець, полити маринадом, присипати залишилися цибулею і кунжутним насінням.