Ніжне, розсипчасте печиво в міру солодке та є дуже смачне.
Інгредієнти: 300 грам борошна, 250 г м'якого вершкового масла або маргарину, 125 г цукру, два сирих жовтка, два варених жовтки, один сирий білок і цукор для посипання печива.
Варені жовтки потрібно добре розтерти виделкою, додати до них сирі жовтки, цукор і збити. Невеликими порціями по черзі додаємо м'яке масло (або маргарин) і борошно, замішуємо тісто. Прибираємо його в холодильник на кілька годин (не забудьте накрити плівкою, щоб не утворилася скоринка). З готового тіста розкачати тонкі мотузочки, наріжте їх на шматочки довжиною приблизно 10 див. Поверніть жгутиком. Збийте білок. Вмочайте в нього джгутики і обвалюйте в цукрі. Випікається печиво дуже швидко - при температурі 180 градусів достатньо десяти хвилин. Якщо немає «вільного» яєчного білка, то можна обійтися і без нього. Посипте мотузочки цукром і скрутіть - печиво все одно вийде досить солодким, навіть якщо до неї прилипне мало цукру.
|