Головна » Статті » Рецепти

Ватрушки "Трояндочки"
Інгредієнти:
Молоко - 250 мл
Яйце куряче (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт
Цукор (100 г в тісто, 100 г в начинку) - 200 г
Масло вершкове масло (або маргарин) - 100 г
Борошно пшеничне (приблизно) - 600-700 г
Дріжджі (свіжі або сухі 2 ч.л.) - 25 г
Сир - 500 г
Ізюм - 100-150 г
Цукор ванільний (1 пакетик в тісто,1 у сир) - 2 пакет.
Цедра лимона (за бажанням, в тісто)
Сіль (неповна) - 1 ч. л.
Рецепт :
Для цих булочок підійде будь-яке густе дріжджове тісто. Мій улюблений варіант такої.
Робимо опару.
В підігрітому молоці розводимо дріжджі, додаємо трохи цукру і приблизно половину борошна.
Ставимо в тепле місце підходити.
В опару, що підійшла додаємо 2 яйця, розтоплене масло, 100 г цукру, неповну 1 ч.л. солі, ванілін і, за бажанням, лимонну цедру.
Перед тим, як додати яйця, я невелику їх кількість залишаю для змащування булочок.
Виливаємо суміш в борошно, що залишилося.
Замішуємо досить круте тісто, і ставимо в тепле місце для підйому.
З підійшов тесту робимо, приблизно, 24 однакових кульки, і залишаємо їх трохи підійти.
Тим часом робимо начинку.
сир (обов'язково кімнатної температури) додаємо яйце, 100 г цукру, родзинки і ванільний цукор. Все добре розмішуємо.
Якщо сир рідкуватий, можна додати трохи борошна або манки.
Кожна кулька розгортаємо у корж, в середину покласти трохи начинки і робимо 3 розрізу.
Краще зробити розрізи трохи різного розміру.
Одну з трьох частин(найменшу) загорнути навколо сиру і скріплюємо.
Потім робимо те ж саме з частиною побільше.
Та останньої обертаємо найбільшу частину лепешки.Место скріплення повинно бути якомога нижче, у підстави булочок, інакше вони будуть падати.
З'єднуємо якомога міцніше,особливо останню частину.
Даємо булочкам добре підійти, змащуємо яйцем і випікаємо при температурі 170-180 град.
Приємного чаювання!
lena_martynova
Просмотров: 857
Категория: Рецепти |

Рекомендовані рецепти:

Коктейльне печиво
Овочевий суп-пюре з каррі
Фруктові цукерки
Гречані млинці з пшеничною мукою
Печиво з фундука
Оладки з чорницею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: