Головна » Статті » Рецепти |
Ватрушки "Трояндочки"
Інгредієнти: Молоко - 250 мл Яйце куряче (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт Цукор (100 г в тісто, 100 г в начинку) - 200 г Масло вершкове масло (або маргарин) - 100 г Борошно пшеничне (приблизно) - 600-700 г Дріжджі (свіжі або сухі 2 ч.л.) - 25 г Сир - 500 г Ізюм - 100-150 г Цукор ванільний (1 пакетик в тісто,1 у сир) - 2 пакет. Цедра лимона (за бажанням, в тісто) Сіль (неповна) - 1 ч. л. Рецепт : Для цих булочок підійде будь-яке густе дріжджове тісто. Мій улюблений варіант такої. Робимо опару. В підігрітому молоці розводимо дріжджі, додаємо трохи цукру і приблизно половину борошна. Ставимо в тепле місце підходити. В опару, що підійшла додаємо 2 яйця, розтоплене масло, 100 г цукру, неповну 1 ч.л. солі, ванілін і, за бажанням, лимонну цедру. Перед тим, як додати яйця, я невелику їх кількість залишаю для змащування булочок. Виливаємо суміш в борошно, що залишилося. Замішуємо досить круте тісто, і ставимо в тепле місце для підйому. З підійшов тесту робимо, приблизно, 24 однакових кульки, і залишаємо їх трохи підійти. Тим часом робимо начинку. сир (обов'язково кімнатної температури) додаємо яйце, 100 г цукру, родзинки і ванільний цукор. Все добре розмішуємо. Якщо сир рідкуватий, можна додати трохи борошна або манки. Кожна кулька розгортаємо у корж, в середину покласти трохи начинки і робимо 3 розрізу. Краще зробити розрізи трохи різного розміру. Одну з трьох частин(найменшу) загорнути навколо сиру і скріплюємо. Потім робимо те ж саме з частиною побільше. Та останньої обертаємо найбільшу частину лепешки.Место скріплення повинно бути якомога нижче, у підстави булочок, інакше вони будуть падати. З'єднуємо якомога міцніше,особливо останню частину. Даємо булочкам добре підійти, змащуємо яйцем і випікаємо при температурі 170-180 град. Приємного чаювання! lena_martynova | |
Просмотров: 938 Категория: Рецепти |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |