Головна » Статті » Рецепти

Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Інгредієнти:
2 апельсини
2 1/3 чашки цукру
вершкове масло
2 1/2 чашки борошна
2 ст.л. розпушувача
1 ст.л. харчової соди
1 ст.л. ваніліну
4 яйця
6 ч. л. оливкової олії (extra virgin)
1/4 чашки апельсинового соку свіжого
1/4 чашки цукрової пудри
велика сіль
1. Обріжте шкірку зверху і знизу апельсинів; наріжте їх часточками. У середній каструлі доведіть до кипіння 6 чашок води, потім зменшіть вогонь; додайте апельсини. Знову доведіть до кипіння і злийте воду.
Повторіть цей процес 2 рази зі свіжою водою. Потім у невеличку каструлю налийте 4 чашки води, покладіть 1 чашку цукру і апельсини.
Готуйте на середньо-високому вогні, часто помішуючи. Варіть до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться і апельсинова шкірка не розм'якне (якщо легко протикається вилкою, то розм'якнула).
Зніміть каструлю з вогню і охолодити при кімнатній температурі.
2. Розігрійте духовку до 200°. Натріть круглу сковороду для випічки вершковим маслом і трохи посипте борошном. Вниз сковороди покладіть пергамент для випічки, щоб уникнути пригорання.
Потім перемішайте борошно, розпушувач, соду і відкладіть в сторону. З отриманого раніше сиропу видаліть часточки апельсинів і покладіть їх в блендер або кухонний комбайн.
Отримавши апельсинове пюре, додайте в нього цукор, що залишився, заздалегідь приготовлену борошняну суміш, ванілін, яйця і заважайте до повного змішування (зазвичай близько 2 хвилин). Додайте оливкова олія, розмішайте. Збите рідке тісто налийте в сковороду для випічки та готуйте 40-45 хвилин до готовності (поки зубочістка не буде виходити чистої з центру пирога). Остудіть 30 хвилин.
3. У невеликій мисці змішайте апельсиновий сік і цукрову пудру. Вийнявши пиріг із сковороди для випічки, намастить його отриманим сиропом зверху і з боків. Посипте зверху невеликою кількістю крупної солі. Потім остудіть і можна подавати.
Просмотров: 616
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг

Рекомендовані рецепти:

Овочевий суп з курячою грудкою
М'яке гарбузове печиво
Салат "Букет нареченої"
Десерт "Халвинка"
Багатошарові трикутники
Яблучний штрудель з-австрийски
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: