Головна » Статті » Рецепти |
Апельсиновий пиріг з оливковою олією
Інгредієнти: 2 апельсини 2 1/3 чашки цукру вершкове масло 2 1/2 чашки борошна 2 ст.л. розпушувача 1 ст.л. харчової соди 1 ст.л. ваніліну 4 яйця 6 ч. л. оливкової олії (extra virgin) 1/4 чашки апельсинового соку свіжого 1/4 чашки цукрової пудри велика сіль 1. Обріжте шкірку зверху і знизу апельсинів; наріжте їх часточками. У середній каструлі доведіть до кипіння 6 чашок води, потім зменшіть вогонь; додайте апельсини. Знову доведіть до кипіння і злийте воду. Повторіть цей процес 2 рази зі свіжою водою. Потім у невеличку каструлю налийте 4 чашки води, покладіть 1 чашку цукру і апельсини. Готуйте на середньо-високому вогні, часто помішуючи. Варіть до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться і апельсинова шкірка не розм'якне (якщо легко протикається вилкою, то розм'якнула). Зніміть каструлю з вогню і охолодити при кімнатній температурі. 2. Розігрійте духовку до 200°. Натріть круглу сковороду для випічки вершковим маслом і трохи посипте борошном. Вниз сковороди покладіть пергамент для випічки, щоб уникнути пригорання. Потім перемішайте борошно, розпушувач, соду і відкладіть в сторону. З отриманого раніше сиропу видаліть часточки апельсинів і покладіть їх в блендер або кухонний комбайн. Отримавши апельсинове пюре, додайте в нього цукор, що залишився, заздалегідь приготовлену борошняну суміш, ванілін, яйця і заважайте до повного змішування (зазвичай близько 2 хвилин). Додайте оливкова олія, розмішайте. Збите рідке тісто налийте в сковороду для випічки та готуйте 40-45 хвилин до готовності (поки зубочістка не буде виходити чистої з центру пирога). Остудіть 30 хвилин. 3. У невеликій мисці змішайте апельсиновий сік і цукрову пудру. Вийнявши пиріг із сковороди для випічки, намастить його отриманим сиропом зверху і з боків. Посипте зверху невеликою кількістю крупної солі. Потім остудіть і можна подавати. | |
Просмотров: 842 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |