Горбуша солона - дуже смачна і корисна риба! Вона підходить для приготування бутербродів з маслом і для приготування салатів. Ось рецепт одного такого салату я предлагаю.Ингредиенты потрібні такі: слабосолона горбуша, яйця перепелині, салатні свіжі листочки, огірок свіжий, рослинна рафінована олія, оцет, гірчиця (опціонально, для любителів пікантного смаку).
Як готувати салат з горбушею: яйця перепелині потрібно відварити, залити холодною водою, охолодити, почистити і розрізати на дві половинки. Горбушу нарізати великими кубиками. Огірок промити і нарізати кільцями, а можна зчистити шкірку (якщо, наприклад, огірок старий) і нарізати його кубиками, такими ж, як і горбушу. Салатні листки промити, просушити серветкою, викласти їх на блюдо широке. Зверху горбушу викладаємо, нарізані огірок і половинки яєць (жовтками до верху). Масла рослинне змішуємо з деякою кількістю оцту, збиваємо, зрошуємо наш салатик і не перемішуючи подаємо! Приємного!