Головна » Статті » Рецепти

Печиво з фісташками
Опис: Розсипчасте печиво з горіховим смаком з манної крупи. Ніжне, смачне, якщо прикрасити новорічного, можна і на святковий стіл поставити.
Інгредієнти:
Крупа манна - 150 г
Борошно - 150 г
Фісташки (дрібно посічені) - 50 г
Цукор - 60 г
Розпушувач тесту - 1 ч. л.
ванільний Цукор - 1 пакет.
Сіль (щіпка)
Молоко - 4 ст. л.
Масло вершкове масло (або маргарин для випічки) - 200 г
Рецепт:
Фісташок було у мене тільки половина потрібної кількості, тому додала 25 г меленого мигдалю.
Тісто робиться просто і швидко:
змішати манку, борошно, цукор, сіль, ванілін, горіхи (1 ст.л. фісташок відкласти для прикраси) і розпушувач.
Влити молоко.
Додати шматочками холодне масло/маргарин.Сначала порубати борошно з маслом з допомогою міксера або ножа, потім рукою замісити тісто, скачати в кулю, загорнути в плівку і відправити на годину на холод.
Включаємо духовку на 180*С.
Тісто для зручності розділила на 4 частини. Поки з одного працюємо, решта лежать в холодильнику.
Тісто розкачати, нарізати трикутники або фігурки з допомогою форм.
Розкачувала на папері і накривши папером, тоді немає проблем з прилипанням тесту.
Випікати при 180*З 12-15 хвилин до легкого золотистого кольору.
Коли печиво охолоне, прикрасити.
Я "малювала" глазур'ю (цукрова пудра + лимонний сік - до гладкою однорідної маси), поки глазур не висохла, прикрасила фісташками і цукровими намистинками.
Трикутнички стали схожими на новорічні ялинки
Печиво дуже розсипчасте з вираженим горіховим вкусом.Еще можна скласти печення по дві, промахнувшись кисленьким джемом/варенням/конфітюром.
Просмотров: 891
Категория: Рецепти |
| Теги: печиво, тісто

Рекомендовані рецепти:

Мигдальної-кукурудзяний кекс
Сирний пиріг з мандаринами
Цибульний пиріг 'Чиполіно'
Домашні 'Рафаелло'
Вівсяне печиво з горіхами і сухофруктами
Молоді кабачки в горіховому соусі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: