Головна » Статті » Рецепти |
Печиво з фісташками
Опис: Розсипчасте печиво з горіховим смаком з манної крупи. Ніжне, смачне, якщо прикрасити новорічного, можна і на святковий стіл поставити. Інгредієнти: Крупа манна - 150 г Борошно - 150 г Фісташки (дрібно посічені) - 50 г Цукор - 60 г Розпушувач тесту - 1 ч. л. ванільний Цукор - 1 пакет. Сіль (щіпка) Молоко - 4 ст. л. Масло вершкове масло (або маргарин для випічки) - 200 г Рецепт: Фісташок було у мене тільки половина потрібної кількості, тому додала 25 г меленого мигдалю. Тісто робиться просто і швидко: змішати манку, борошно, цукор, сіль, ванілін, горіхи (1 ст.л. фісташок відкласти для прикраси) і розпушувач. Влити молоко. Додати шматочками холодне масло/маргарин.Сначала порубати борошно з маслом з допомогою міксера або ножа, потім рукою замісити тісто, скачати в кулю, загорнути в плівку і відправити на годину на холод. Включаємо духовку на 180*С. Тісто для зручності розділила на 4 частини. Поки з одного працюємо, решта лежать в холодильнику. Тісто розкачати, нарізати трикутники або фігурки з допомогою форм. Розкачувала на папері і накривши папером, тоді немає проблем з прилипанням тесту. Випікати при 180*З 12-15 хвилин до легкого золотистого кольору. Коли печиво охолоне, прикрасити. Я "малювала" глазур'ю (цукрова пудра + лимонний сік - до гладкою однорідної маси), поки глазур не висохла, прикрасила фісташками і цукровими намистинками. Трикутнички стали схожими на новорічні ялинки Печиво дуже розсипчасте з вираженим горіховим вкусом.Еще можна скласти печення по дві, промахнувшись кисленьким джемом/варенням/конфітюром. | |
Просмотров: 891 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |