Головна » Статті » Рецепти |
Імбирне печиво
Імбирне печиво я пекла перед Новим Роком і Різдвом. Оформила в красиві упаковки і подарувала друзям, знайомим. Всі були в захваті, особливо діти. Інгредієнти для тіста: * борошно пшеничне - 750 г; * цукровий пісок - 300 г; * вершкове масло - 100 г; * яйця - 3 штуки; * темний цукровий сироп (патока) - 170 г; * сіль, кориця, гвоздика, сода - по 1 чайній ложці; * мелений імбир - 2 чайні ложки. для прикраси: * цукрова пудра - 150 г; * 2 яєчних білка; * різнокольорова цукрова посипання. У бутончиков гвоздики відірвати головки і розтерти в ступці. Ми повинні отримати 1 чайну ложку меленої гвоздики. Процес, треба сказати, не швидкий. Дуже копітка робота. Темний цукровий сироп розігріти на середньому вогні до появи бульбашок. Додати сіль, мелений імбир, корицю, гвоздику. Перемішати і додати вершкове масло. Заважати, поки масло не розтане. Потім охолодити до кімнатної температури. У мисці збити яйця з цукровим піском. Обережно влити охолоджений сироп, не припиняючи збивати. Додати соду і просіяне борошно. Вимісити тісто руками. Скачати з тіста колобок і загорнути його в харчову плівку, щоб не заветрилось. Для зручності можна розділити тісто на 2 частини, і тільки потім загорнути в плівку. Колобки прибрати в холодильник на 6-8 годин.br/>Через 6-8 годин дістати тісто з холодильника. Припылить стіл борошном і розкачати тісто в пласт товщиною 3 мм. За допомогою форм вирізати різні фігурки. Дека заздалегідь застелити пергаментним папером і на неї викладати вирізані заготовки. Спробуйте у деяких заготовках виконати зубочисткою отвори. У отримане вушко готових печива потім можна буде просмикнути нитку. І повісити прикрашені фігурки на новорічну ялинку. Випікати печиво в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин. З наведеного кількості інгредієнтів вийде 8-10 дек імбирного печива. До вирізання печива не соромтеся залучати дітей. Мій маленький син з таким запалом і швидкістю вирізав формами печиво, що я ледве встигала розкочувати тісто. Подобаються дітям такі заняття. Приготувати глазур для прикраси печива. Для чого 2 яєчних білки збити до стійких пік. Продовжуючи збивати, поступово додати 150 г цукрової пудри. Виготовити з пергаментного паперу корнетик, наповнити його білкової глазур'ю. Прикрасити печиво глазур'ю, як дозволить ваша фантазія. Також можна присипати печиво спеціальними кольоровими посыпками. Деяка кількість печива можна залишити неукрашенным. | |
Просмотров: 1140 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |