Головна » Статті » Рецепти

Імбирне печиво
Імбирне печиво я пекла перед Новим Роком і Різдвом. Оформила в красиві упаковки і подарувала друзям, знайомим. Всі були в захваті, особливо діти.
Інгредієнти для тіста:
* борошно пшеничне - 750 г;
* цукровий пісок - 300 г;
* вершкове масло - 100 г;
* яйця - 3 штуки;
* темний цукровий сироп (патока) - 170 г;
* сіль, кориця, гвоздика, сода - по 1 чайній ложці;
* мелений імбир - 2 чайні ложки.
для прикраси:
* цукрова пудра - 150 г;
* 2 яєчних білка;
* різнокольорова цукрова посипання.
У бутончиков гвоздики відірвати головки і розтерти в ступці. Ми повинні отримати 1 чайну ложку меленої гвоздики.
Процес, треба сказати, не швидкий. Дуже копітка робота.
Темний цукровий сироп розігріти на середньому вогні до появи бульбашок. Додати сіль, мелений імбир, корицю, гвоздику.
Перемішати і додати вершкове масло. Заважати, поки масло не розтане. Потім охолодити до кімнатної температури.
У мисці збити яйця з цукровим піском.
Обережно влити охолоджений сироп, не припиняючи збивати.
Додати соду і просіяне борошно. Вимісити тісто руками. Скачати з тіста колобок і загорнути його в харчову плівку, щоб не заветрилось.
Для зручності можна розділити тісто на 2 частини, і тільки потім загорнути в плівку. Колобки прибрати в холодильник на 6-8 годин.br/>Через 6-8 годин дістати тісто з холодильника. Припылить стіл борошном і розкачати тісто в пласт товщиною 3 мм. За допомогою форм вирізати різні фігурки.
Дека заздалегідь застелити пергаментним папером і на неї викладати вирізані заготовки.
Спробуйте у деяких заготовках виконати зубочисткою отвори. У отримане вушко готових печива потім можна буде просмикнути нитку. І повісити прикрашені фігурки на новорічну ялинку.
Випікати печиво в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 8-10 хвилин. З наведеного кількості інгредієнтів вийде 8-10 дек імбирного печива.
До вирізання печива не соромтеся залучати дітей. Мій маленький син з таким запалом і швидкістю вирізав формами печиво, що я ледве встигала розкочувати тісто. Подобаються дітям такі заняття.
Приготувати глазур для прикраси печива. Для чого 2 яєчних білки збити до стійких пік. Продовжуючи збивати, поступово додати 150 г цукрової пудри.
Виготовити з пергаментного паперу корнетик, наповнити його білкової глазур'ю. Прикрасити печиво глазур'ю, як дозволить ваша фантазія.
Також можна присипати печиво спеціальними кольоровими посыпками. Деяка кількість печива можна залишити неукрашенным.
Просмотров: 1065
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, печиво

Рекомендовані рецепти:

Десерт "Халвинка"
Сирний пиріг з полуницею
Салат "Салют"
Млинці заварні на молоці
Торт з мигдальною начинкою
Шоколадне печиво
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: