Головна » Статті » Рецепти

Тонкі пиріжки з картоплею
Якщо звичайні пиріжки з картоплею тоненько розкачати і підсмажити, то за відчуттями вийдуть млинці з картоплею, а за смаком - пирожки.Тесто у цих пиріжків пружне і трошки резинистое.
Начинка розподіляється в тонкий прошарок. Відразу після випічки пиріжки жорсткими, але після остигання до теплого отмякают і стають пластичними.
Інгредієнти:
500г готового картопляного пюре, 2/3 склянки рослинної олії для смаження
ТІСТО
2 склянки борошна, 1/2~2/3 ч ложки соди, 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, ~250г кефіру
Тісто
У велику миску всипати борошно, сіль, цукор і соду. Перемешать.Постепенно влити кефір і замісити пластичне трошки липке тісто.
Ніж жиже кефір, тим менше його потрібно для тесту.
Якщо тісто вийшло дуже липким, домісити трохи додаткової борошна.
Тісто накрити плівкою або рушником і дати постояти 15~30 хвилин.
Формування виробів
Розділити тісто на 10 однакових частин.
Скачати з них кульки.
Потім кожна кулька розкачати в невелику коржик.
На коржики розкласти картопляне пюре.
При бажанні в картопляне пюре можна додати смажені гриби або смажену цибулю або зелену цибулю або варені яйця.
Защипати як звичайні пиріжки. При защипывании намагатися випустити з пиріжків повітря, інакше при розкочуванні будуть утворюватися бульбашки.
Подпылить стіл борошном.
Рукою трохи розплющити пиріжки.
А потім качалкою розкачати їх в тонкі млинці.
товстостінної сковороді розігріти олію.
Вогонь встановити на трохи вище середнього.
По одному укладати пиріжки в сковороду і обсмажувати з двох строн.
Готові пиріжки укладати чарочкою і прикривати зверху переверненої мискою, щоб вони отмякли.
Для того, щоб позбутися від надлишків масла, готовий пиріжок можна спочатку викладати на паперові серветки, а потім вже укладати в чарку.
Готові пиріжки скачувати трубочкою і є сметанним соусом.
Соус
Кріп (без стебел) дрібно порізати.
Зубчик часнику продавити через прес.
Часник і кріп змішати зі сметаною і трохи підсолити за смаком.
Просмотров: 1160
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріжки, тісто

Рекомендовані рецепти:

Печиво серпантин
Торт "Прага"
Вівсяні козинаки з сухофруктами
Пиріг з сиром
Паштет по-східному
Бутербродний торт "Полосатик"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: