Пиріг дуже смачний, дієтичний - якщо звичайно цей термін взагалі застосуємо до випічки. І до всіх достоїнств ще й вегетаріанський, так що буде чим побалувати себе в пост. Інгредієнти: півтори склянки борошна, склянка цукру, дві столові ложки рослинної олії, половина склянки порошку какао, чайна ложка розпушувача, дві чайних ложки кориці, по чверті ложки перцю чилі і солі, столова ложка бальзамічного оцту, склянку холодної води, пакетик ванільного цукру. Для глазурі: неповний склянку цукрової пудри, третину склянки какао-порошку, дві - три столові ложки води.
Воду підігріваємо до кімнатної температури. Вливаємо олію, оцет, розмішуємо. Борошно просіваємо, з'єднуємо з корицею, порошком какао, розпушувачем, перцем і сіллю, додаємо ванільний цукор. Цю суміш поступово підсипаємо у воду з маслом, розмішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Готове тісто по консистенції має вийти як густа сметана.
Викладаємо його у змащену маслом форму, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо півгодини. Готовність пирога перевіряємо дерев'яною шпажкою - якщо вона виходить сухою, пиріг можна діставати. Даємо йому трохи охолонути у формі, потім дістаємо і даємо остаточно охолонути. Коли охолоне - поливаємо глазур'ю. Для глазурі змішати цукрову пудру з порошком какао і водою.
|