Для затишного сімейного вечері або обіду це ідеальне блюдо. Просте, нескладне в приготуванні, смачне. В цілях економії часу можна взяти консервовану квасолю, якщо час дозволяє, то відваріть велику квасолю - в такому виконанні вийде смачніше.
Інгредієнти: кілограм курячого м'яса, дві баночки консервованої квасолі (по 400 грам), 500 грам помідорів (або томатна паста за смаком), чайна ложка сушеного чебрецю, одна цибулина, три зубчики часнику, рослинна олія, сіль і перець за смаком.
Куряче м'ясо нарізати порційними шматками, обсмажити в розігрітому рослинному маслі до рум'яної скоринки. Викласти на тарілку. Цибулю дрібно посікти, помідори нарізати кубиками (зняти шкірку), з квасолі злити рідину, саму квасолю промити окропом і відразу ж остудити під холодною водою. В тій же сковороді, де смажилася курка, обсмажити цибулю і дрібно нарізаний часник. Коли цибуля стане м'яким, додати чебрець, помідори або томатну пасту, хвилин через п'ять влити трохи окропу. Все перемішати, покласти в сковорідку курку, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні приблизно півгодини. Посолити і поперчити. Викласти квасолю, змішати з підливою і під кришкою тушкувати ще хвилин 10-15. Подавати гарячим, з зеленню. Приємного апетиту!
|