Таку рум'яну і ароматну випічку було б не зовсім вірно назвати хлібом, так як за звичним у нас продуктом з такою назвою у цієї страви все-таки є досить велика різниця. Це швидше схоже на закусочний кекс з начинкою або ж на своєрідний пироги або булочки з м'ясом. Але найголовніше, що такий бразильський сирний хліб виходить гарним і смачним блюдом, а до того ж і досить ситним.
Необхідні продукти для приготування: близько 300-400 грамів м'ясного фаршу асорті (свинний і яловичий), вісім столових ложок пшеничного борошна, 10 г пекарського порошку, шість столових ложок оливкової олії, 100-150 грамів твердого сиру, половинка чайної ложечки солі, дві третини склянки молока, одне яйце, вершкове масло і кунжутне насіння для посипання випічки.
До сирому яйцю додати сіль і оливкове масло і все це збити, а потім влити молоко, перемішати і додати потроху борошно, змішану з пекарським порошком, а потім додати дрібно натертий твердий сир і добре перемішати. Формочки для кексів змастити вершковим маслом і в кожну покласти по невеликому кульці-фрикадельке, слепленной з фаршу, і влити дві столові ложки тіста, а зверху посипати кунжутним насінням. Випікати протягом 20 хвилин в розігрітій до температури 200 градусів духовці.
|