Нехай не лякає вас, що грінки з часником - його запах зовсім не відчувається!
Інгредієнти: 50 грам сиру, 50 г бекону (або шинки, ковбаси), три зубчики часнику, чотири скибочки чорного хліба, одна цибулина, два м'ясистих помідора, сіль і чорний мелений перець за смаком, рослинна олія для смаження.
Часник слід дрібно порубати або пропустити через прес і спасерувати в олії. У сковорідку до часнику викласти скибочки чорного хліба і злегка підрум'янити з двох сторін. Помідори очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками, згасити в маслі. Додати до помідорів дрібно нарізану цибулю і тушкувати все разом хвилин п'ять. Приправити спеціями і сіллю. На підсмажені грінки викладаємо запашні томати з цибулею. Бекон ріжемо смужками, викладаємо на помідори з одного боку, з іншого - посипаємо тертим сиром. Можна відразу ж подавати грінки, прикрасивши свіжим кропом, або поставити на кілька хвилин у духовку, щоб сир розплавився. Точно такі ж грінки можна зробити і з скибочками білого хліба.