Такий варіант закуски на основі варених круто яєць особливо може бути актуальним як раз напередодні Великодня, адже приготування такого простенького і разом з цим дуже смачного і апетитного з вигляду страви допоможе використовувати велика кількість великодніх яєць. В якості начинки для такої закуски виступає печінка тріски консервована, але її цілком можна замінити сардинами в маслі і тоді рецепт вийде більш бюджетним.
Необхідні інгредієнти: шість зварених круто яєць, одна банка консервованої печінки тріски (ну або сардин), зелений лук, майонез, а також червона ікра, свіжий огірочок, солона червона риба, зелень кропу або петрушки для прикраси.
Варені яйця потрібно почистити і акуратно розрізати на половинки, вийняти жовтки і розім'яти виделкою. Зелену цибулю дрібно посікти і додати до жовтків. Печінка тріски перекласти до основної маси і теж розім'яти, потім все добре перемішати до однорідності. Додати до цієї маси трохи майонезу і масла з-під печінки тріски. Сумішшю щільно заповнити половинки яєчних білків і прикрасити отримані фаршировані яйця невеликою кількістю червоної ікри або рибки, маленькими шматочками огірка і зеленню.
|