Головна » Статті » Рецепти |
Торт з мигдальною начинкою
Pithiviers (фр. ) - круглий торт з листкового тіста з франжипаном. Випікається він у французькому містечку Питивьер з 17 століття. Наприкінці випічки торт змазують жовтком, і посипають цукровою пудрою. На начинку іноді викладають фрукти або додають у неї цедру апельсина. Інгредієнти: Тісто листкове (2 кола по 26 см) мелений Мигдаль - 100 г Борошно - 1 ст. л. Крохмаль - 1 ст. л. Масло вершкове - 100 г Яйце (2 - в начинку; 1 білок для склеювання коржів і 1 жовток для змащення торта) - 3 шт Ром (або коньяк) - 2 ст. л. цукор-пісок - 8 ст. л. Цукрова пудра (для обсипання) Цедра апельсина (за бажанням) Рецепт: 2 яйця збити з цукром в білу піну. Додати горіхи, м ’ яке масло,борошно, крохмаль, ром. Добре перемішати міксером. Поставити в холодильник на 20 хвилин застигнути. З листкового тіста вирізати коло (26 см) і викласти на нього мигдальний крем (франжипан), залишивши трохи більше 1 см від краю. Край торта змастити білком. Накрити тісто з кремом другим колом і дуже тонким ножем зробити насічки (але не прорізати, інакше крем витече!). Придавити пальцями верхній корж до нижнього по всьому діаметру. Якщо ви збираєтеся випікати відразу, то поставте в холодильник на 20 хвилин. Можна покласти в морозилку на 2 дні і потім випікайте в розігрітій духовці не розморожуючи (що я зробила). У розігріту на 220 гр духовку покласти торт і випікати 15 хвилин, а потім знизити температуру до 175 г і випікати ще 10 хв. Дістати і змастити збитим жовтком. Поставити в духовку на пару хвилин. Коли жовток заглазируется, дістати і посипати цукровою пудрою,... і знову в духовку на пару хвилин (пудра повинна трохи розплавитися). Стежте, щоб не пригоріла: духовки у всіх різні. | |
Просмотров: 859 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |