Красиве, смачне і корисне желе на основі цитрусових та їх сока.Необходимые продукти: 10 апельсинів, 8 мандарин, 4 грейпфрута, 6 пакетиків швидкорозчинного желатину по 15 гр, 1 чайна ложка будь-якого апельсинового лікеру (або вишневого). Процес приготування: 5 апельсинів, 4 мандарин і 2 грейпфрутів вичавити сік, перелити в каструльку. Інші цитрусові очистити від шкірки, розділити на часточки і ретельно видалити з них шкірку, одержаний при цьому сік теж вилити в каструлю. Довести до кипіння. Висипати желатин, розмішати до повного розчинення, влити лікер. Остудити до кімнатної температури. Велику форму чи кілька маленьких формочок вистелити харчовою плівкою, залити желе на 1 см і поставити в холодильник. Коли шар желе застигне, розкласти на нього часточки апельсина і грейпфрута, покрити желе і знову відправити на холод. Так поступово викласти всі шари. Поставити для повного застигання у холодильник на 2 години, потім витягнути желе і розрізати.
|