Готуються слоечки дуже швидко, виходять смачними і можуть дуже виручити, якщо раптово нагрянули гості. Подавати слойки краще гарячими, з домашньою аджикою.
Інгредієнти: 450 грам листкового бездріжджового тіста, м'ясний фарш, дві цибулини, сіль і чорний мелений перець за смаком, приправи і спеції, одне яйце для змащування шарувань.
Цибулю дрібно ріжемо або подрібнюємо у блендері. Додаємо у фарш, солимо-перчимо до смаку, заправляємо спеціями. Залишаємо на деякий час, щоб фарш просочився. Тісто розморожуємо, розкачуємо, але не дуже тонко. Ріжемо квадратами або прямокутниками - кому як зручно. На одну частину кладемо фарш, другий накриваємо і притискаємо краєчки виделкою. Потрібно стежити, щоб не залишилося відкритих місць, інакше витече смачний м'ясний сік і начинка вийде сухуватою. Готові слойки змащуємо яйцем, посипаємо кунжутом і перекладаємо на деко. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яного кольору. Щоб слойки під час випікання сильно не надувалися, зробіть в центрі кілька проколів виделкою або ножем.
|