Головна » Статті » Рецепти

Пиріг-рулет з грибами
У цьому пирозі всі зазвичай - тісто, начинка. Незвичайний тільки спосіб формування. Через це вигляд у пирога виходить цікавим і привабливим.
Начинки для цього пирога можна використовувати будь-які - солодкі, солоні. Єдина умова - вони не повинні розтікатися.
Тісто бажано робити покрутіше, тому що м'яке тісто складніше скручувати.
Під час згортання рулету внутрішні шари під тиском зовнішніх починають расплющиваться і висуватися з рулету.
Це не страшно. Потім, поставивши рулет в правильне положення, можна огріхи підправити руками.
Склад:
800г дріжджового тіста, 500~800г цибулі, 1 кг печериць, 4 ст. ложки рослинної олії, 1 г ложка солі
Підготовка начинки.
Цибулю обчистити і порізати на 4-6-8 частин (в залежності від величини цибулини).
чавунець або сковороду налити масло і насипати цибулю.
Перемішати, поставити на мінімальний вогонь і закрити щільною кришкою.
(Якщо кришка не щільна, то волога дуже швидко випарується і цибулю почне горіти.)
Тушкувати при частому помішуванні від 20 до 40 хвилин.
Цибулю повинен стати коричнево-червоним, але залишитися соковитим.
Печериці помити. Дуже великі гриби розрізати на половинки або четвертинки. Середні та малі гриби залишити целыми.Положить гриби до цибулі і влити 2 ст ложки води.
(Вода потрібно на першому етапі гасіння, щоб гриби не підгоріли. Потім вони дадуть сік і будуть гаситися у власному соку.)
Знову закрити чавунець кришкою і тушкувати печериці приблизно 10 хвилин (лісові гриби - 15~20 хвилин).
Відкинути гриби на друшляк, щоб скла вся влага.Остудить до теплого.
Пропустити гриби з цибулею через м'ясорубку.
Можна для надання кращого смаку додати кілька солоних або маринованих грибів.
Злити сік.
Фарш посолити і перемішати.
Формування вироби.
Тісто розкачати в прямокутний пласт розміром приблизно 30х40см.На тісто рівномірним шаром намазати начинку.
Гострим ножем розрізати пласт на 4 смуги однаковою ширины.Первую смугу скачати в рулет.
Перенести вийшов лулет до початку другої полосы.Скатать другу смугу поверх першого рулету.
Точно так само на вийшов рулет намотати третю і четверту смужки.
Перенести рулет на деко, застелений папером для випічки, і поставити одним зрізом вгору, другим - вниз.
Змастити яйцем або рослинною олією або водой.Оставить до збільшення в 1,5 рази.
Рада
Якщо робити пиріг у формі, то після заповнення форми він почне рости вгору.
Але якщо робити на деку, то він сильно пролунає вширь.Поэтому я раджу після досягнення пирогом оптимального діаметра поставити на нього обмежувач - зробити з фольги в кілька додавань смужку, змастити її зсередини і оповити нею пиріг.
Духовку розігріти до t=220|C.
Поставити в неї пиріг.
Через 10 хвилин, коли верх пирога трохи зарум'яниться, духовку трохи підняти і поставити на пиріг лист фольги.Температуру зменшити до t=180~200|C.
Допікати 50 хвилин.
Готовий пиріг вийняти з духовки, рясно змастити вершковим маслом або чаєм або водою. Накрити кухонним рушником і залишити до охолодження.
Просмотров: 716
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, гриби

Рекомендовані рецепти:

Сирний крем з бананами і фініками
Пісний вишнево-шоколадний кекс
Мигдальне поліно
Печиво "Анзак"
Апельсинові квадратики
Апельсинові мафіни
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: