Головна » Статті » Рецепти |
Пиріг-рулет з грибами
У цьому пирозі всі зазвичай - тісто, начинка. Незвичайний тільки спосіб формування. Через це вигляд у пирога виходить цікавим і привабливим. Начинки для цього пирога можна використовувати будь-які - солодкі, солоні. Єдина умова - вони не повинні розтікатися. Тісто бажано робити покрутіше, тому що м'яке тісто складніше скручувати. Під час згортання рулету внутрішні шари під тиском зовнішніх починають расплющиваться і висуватися з рулету. Це не страшно. Потім, поставивши рулет в правильне положення, можна огріхи підправити руками. Склад: 800г дріжджового тіста, 500~800г цибулі, 1 кг печериць, 4 ст. ложки рослинної олії, 1 г ложка солі Підготовка начинки. Цибулю обчистити і порізати на 4-6-8 частин (в залежності від величини цибулини). чавунець або сковороду налити масло і насипати цибулю. Перемішати, поставити на мінімальний вогонь і закрити щільною кришкою. (Якщо кришка не щільна, то волога дуже швидко випарується і цибулю почне горіти.) Тушкувати при частому помішуванні від 20 до 40 хвилин. Цибулю повинен стати коричнево-червоним, але залишитися соковитим. Печериці помити. Дуже великі гриби розрізати на половинки або четвертинки. Середні та малі гриби залишити целыми.Положить гриби до цибулі і влити 2 ст ложки води. (Вода потрібно на першому етапі гасіння, щоб гриби не підгоріли. Потім вони дадуть сік і будуть гаситися у власному соку.) Знову закрити чавунець кришкою і тушкувати печериці приблизно 10 хвилин (лісові гриби - 15~20 хвилин). Відкинути гриби на друшляк, щоб скла вся влага.Остудить до теплого. Пропустити гриби з цибулею через м'ясорубку. Можна для надання кращого смаку додати кілька солоних або маринованих грибів. Злити сік. Фарш посолити і перемішати. Формування вироби. Тісто розкачати в прямокутний пласт розміром приблизно 30х40см.На тісто рівномірним шаром намазати начинку. Гострим ножем розрізати пласт на 4 смуги однаковою ширины.Первую смугу скачати в рулет. Перенести вийшов лулет до початку другої полосы.Скатать другу смугу поверх першого рулету. Точно так само на вийшов рулет намотати третю і четверту смужки. Перенести рулет на деко, застелений папером для випічки, і поставити одним зрізом вгору, другим - вниз. Змастити яйцем або рослинною олією або водой.Оставить до збільшення в 1,5 рази. Рада Якщо робити пиріг у формі, то після заповнення форми він почне рости вгору. Але якщо робити на деку, то він сильно пролунає вширь.Поэтому я раджу після досягнення пирогом оптимального діаметра поставити на нього обмежувач - зробити з фольги в кілька додавань смужку, змастити її зсередини і оповити нею пиріг. Духовку розігріти до t=220|C. Поставити в неї пиріг. Через 10 хвилин, коли верх пирога трохи зарум'яниться, духовку трохи підняти і поставити на пиріг лист фольги.Температуру зменшити до t=180~200|C. Допікати 50 хвилин. Готовий пиріг вийняти з духовки, рясно змастити вершковим маслом або чаєм або водою. Накрити кухонним рушником і залишити до охолодження. | |
Просмотров: 962 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |