Чудовий десерт, дуже простий і швидкий у приготуванні, виглядає апетитно, з екзотичний ноткою Сходу. Можна приготувати його як закуску під вино, лікер, шампанське або просто подати в якості завершального страви під час романтичної вечері. Сподобається любителям инжира.Необходимые продукти: 10 плодів свіжого інжиру, склянка жирної сметани, 3 столові ложки цукру, 2 столові ложки рідкого меду, 50 мл коньяку (або рому, бренді), жменю подрібнених волоських горіхів. Спосіб приготування: інжир сполоснути, обсушити, промокаючи паперовим рушником, розрізати кожен плід вздовж. Включити духовку на нагрів до 200°С. В будь-яку форму для запікання покласти половинки інжиру розрізом вгору. Акуратно посипати кожен цукром, присипати горіхами, полити медом і злегка збризнути алкогольним напоєм. Запікати в розігрітій духовці буквально 5 хвилин, не більше. Витягнути з духовки, вило на тарілку і на теплі шматочки відразу розкласти по чайній ложці сметани.
|