Глінтвейн ніби як вважається гарячим зимовим напоєм для дорослих, так як він готується на основі вина, але так як діткам теж не завадило б зігрітися в цей морозний день, то я знайшла рецепт дитячого варіанта глінтвейну, який готується на основі компоту (або в крайньому випадку соку) з винограду і інших фруктів або ягід, ну і, природно зі спеціями.
Необхідні для приготування дитячого глінтвейну інгредієнти: 200 грамів будь-якого винограду (причому можна взяти також заморожений виноград), 200 г будь-яких фруктів (особливо непогано взяти смородину і вишню, можна теж морожені), приблизно 100-150 грамів цукрового піску (можна замінити при бажанні медом), один досить великий апельсин і спеції для глінтвейну - ваніль, гвоздика, кориця, мускатний горіх, імбир (а простіше купити готовий пакетик спецій для приготування глінтвейну).
З винограду і інших фруктів зварити компот і перед самим закінченням варіння додати в нього цукор і порізаний на кілька частин апельсин. Мед, якщо ви використовуєте його замість цукру, слід додавати вже після того, як каструлю з компотом знімете з вогню. Також після цього додати спеції для глінтвейну і дати напою настоятися, після чого його можна процідити.
|