Подібний рецепт десерту в теперішній жаркий час року буде як не можна більш до речі, а особливо таке морозиво припаде до душі любителям шоколаду, адже його смак в десерті буде досить насиченим. Готувати шоколадний пломбір з даного рецептом напрочуд просто і легко, ну а після приготування ласощі потрібно лише відправити в морозилку на кілька годин і навіть в процесі заморожування немає необхідності перемішувати - потрібно просто почекати. До того ж ще одним важливим достоїнством саме такого морозива можна вважати те, що воно готується з натуральних продуктів.
Список потрібних інгредієнтів: один стакан жирних вершків (33-відсоткових), половина склянки молока, три столові ложки цукрового піску і також 100 грамів темного шоколаду.
Молоко слід добре підігріти і потім всипати в нього цукор, перемішати і додати туди ж поламаний на шматочки темний шоколад, після чого всю масу прогріти на водяній бані до повного розтоплення шоколаду і до придбання повної однорідності. Після масу потрібно остудити до кімнатної температури. Охолоджені вершки збити за допомогою міксера в міцну піну і обережно змішати їх з молочно-шоколадною масою. Далі суміш відправити в морозилку на два-три години (можна більше) і потім викласти порціями в креманки.
|