Салат "сільський" з картоплею, солоними огірками та маринованими грибами. Необхідні продукти: 4 великі картоплини (сорт з не разваривающихся, не розсипчастих), 5 солоних огірків середнього розміру, баночка (100 гр) маринованих цілих печериць, 1 солодка фіолетова ялтинська цибулина, 4 столові ложки рафінованої і запашного, "домашнього" соняшникової олії, 1 столова ложка винного оцту, чайна ложка чорного меленого перцю, половина чайної ложки перемеленого кмину, сіль за смаком. Процес приготування: картопля вимити і відварити в мундирі в солоній воді. Остудити, почистити, крупно нарізати кубиками, залити 3 столовими ложками огіркового розсолу і залишити на 10 хвилин, потім злити. Гриби розрізати на четвертинки. Цибулю порізати тонкими півкільцями. Огірки - невеликими кубиками. З'єднати в салатнику всі підготовлені компоненти, засипати перцем, кмином, залити олією і оцтом. Перемішати, спробувати, чи потрібна додатково сіль. Дати постояти 15 хвилин при кімнатній температурі для просочення і посилення смаку.
|