Для приготування рибки по-провансальски потрібна жирні сорти: сьомга, палтус, сом. Вся справа в салаті з помідорів і зелені, з яким і подається рыба.Необходимые продукти: 4 рибних стейка по 150 гр, 4 помідора, 2 стебла цибулі-порею, по жмені рубаних зеленого цибулі, свіжого базиліка, петрушки і тархуна, 1 лимон, 1 столова ложка винного оцту, 3 столові ложки оливкової олії, мелений чорний перець, сіль. Процес приготування: помідори обшпарити, очистити від шкірки і дрібно порізати. Білу частину цибулі-порею порубати подрібніше і змішати з помідорами і всієї зеленню, додавши оцет, дрібку солі і 1 столову ложку оливкової олії. Добре перемішати і відставити у бік. Стейки, посолити, поперчити, полити лимонним соком і скропити оливковою олією, обгорнути фольгою. Запікати в попередньо розігрітій до 150°С духовці 15 хвилин. Потім розкрити фольгу і залишити рибу на 10 хвилин, щоб зверху утворилася скоринка. Викласти на тарілку і поставити поруч овочевий салат.
|