Мій чоловік без халви не уявляє собі чаювання.)) Купую завжди халву в супермаркеті, сама її не дуже жалую, оскільки солодощі обмежено їм. Вчора буквально, риючись в рецептах, знайшла, як можна приготувати халву в домашніх умовах. Все виявляється так просто, що навіть не віриться. Завтра буду робити її, а сьогодні хочу вам викласти рецепт, може кому знадобиться. Отже, для приготування халви потрібна борошно - півтори склянки, пів склянки цукру, води фільтрованої пів склянки, ванілі одна пачечка, насіння вже очищених рівне два склянки, масла рослинного п'ятдесят грам.
Готуємо: воду змішуємо з цукром, доводимо до кипіння, часто помішуємо, вимикаємо вогонь і охолоджуємо сироп. Насіння обсмажуємо, борошно так само обсмажуємо (окремо на сухій сковорідці). Блендером або ще краще м'ясорубкою борошно з насінням подрібнюємо в однорідну масу. Додаємо ваніль, сироп і рослинне масло.Очень ретельно перемішуємо, трамбуем масу у форму і ставимо на холод, зверху вантаж. Ось і всі приготування.