Рецепт цього печива примітний тим, що готується така випічка виключно швидко і ідеально підходить для тих, господинь, у яких зовсім небагато часу на готування, наприклад, молодим матусям, яким турботи про маленькому непосиді забирають весь час. Печиво виходить смачним, з м'якою серединкою і чудово хрусткою скоринкою!
Що потрібно для такого печива: половина пачки вершкового масла (попередньо розм'якшеного), 100 грамів жирної сметани, одне куряче яйце, один стакан цукрового піску, один пакетик ванільного цукру (його цілком можна замінити якимось іншим ароматизатором, наприклад, подрібненою цедрою лимона або апельсина), половина чайної ложки соди (негашеного), щіпка солі, 280 грамів борошна.
Спочатку слід нагріти духову піч до 200 градусів і поки вона буде нагріватися слід з'єднати масло з цукровим піском, сметаною, яйцем і ваніліном, потім всю отриману суміш потрібно збити за допомогою міксера, після чого потроху додати до неї просіяне борошно, змішане з содою і сіллю. З отриманого тіста на змащений лист столовою ложкою викласти печиво на деякій відстані один від одного і готувати в гарячій духовці приблизно 10 хвилин. Готовність печива можна перевірити сірником.