Головна » Статті » Рецепти

Закритий лимонний пиріг
Інгредієнти:
* Борошно пшеничне - 3 склянки.
* Цукор - 1.5 стак.
* Масло вершкове - 300 г
* Сир (або сирна маса) - 200 г
* Лимон - 2 шт
* Ванілін - 1 ч. л.* Сметана - 2 ч. л.
* Цукрова пудра (для прикраси)
Шоколад (для прикраси)
Рецепт:
Хочу сказати, що кількість інгредієнтів, зазначених у джерело, мені довелося збільшити.
насамперед займемося тестом. Для цього змішаємо масло, сир, сметану, ванілін і борошно.
Руками вимішуємо, поки не вийде м'яке, але не прилипающее до рук тісто. Може знадобитися більше або менше борошна. Ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. У вихідному рецепті пропонувалося натерти лимон на тертці. Я б радила зробити це за допомогою блендера або м'ясорубки, так як з-за терки сильно здерла руки. Потім додаємо цукор. Перемішуємо.
Тепер тісто ділимо на 3 частини.
Розгортаємо.
Викладаємо у форму, змащену маслом. Зайве обрізаємо. Зверху розподіляємо начинку.
Накриваємо другим шаром тесту, защипываем, знову розподіляємо начинку. Тепер накриваємо останнім шаром тесту, скріплюємо краю. І ставимо в духовку на 45-50 хвилин при температурі 180-200 градусів. Може знадобитися більше або менше часу.
Від себе я прикрасила цукровою пудрою і розтопленим шоколадом, так як виділилося багато рідини, і зовнішній вигляд пирога мене не дуже влаштував.
Враження - пиріг виходить злегка кислуватий, тісто дуже смачне. Якщо любите лимонну випічку, то варто спробувати.
Автор: Масяся
Просмотров: 632
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто

Рекомендовані рецепти:

Террін з печінки індички з абрикосами і коньяком
Буженина в тесті
Чорничні кекси
Мигдальної-яблучний пиріг
Полуничний пиріг
Капустяні оладки
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: