Простий і нехитрий рецепт смачних домашніх цукерок, приготованих з простих, звичних і доступних продуктів. Такі цукерки чудово підійдуть в якості смачного десерту або ласощі до чаю і порадують своїм чудовим горіхово-шоколадним смаком всю сім'ю.
Для того, щоб приготувати шоколадно-горіхове праліне вам знадобляться такі інгредієнти: 200 г обсмажених арахисовых горішків, 150 грамів обсмажених волоських горіхів, п'ять столових ложок цукрової пудри, три столові ложки порошку какао, три столові ложки жирних вершків (не менше 22 відсотків жирності), а крім цього дві стандартні плитки хорошого молочного шоколаду.
Обсмажені і очищені горіхи двох видів потрібно подрібнити за допомогою блендера, але не занадто дрібно, після чого змішати з какао-порошком і цукровою пудрою і ретельно все це перемішати. Далі в отриману суху суміш додати вершки і знову змішати до однорідності маси. Окремо розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі молочний шоколад (при бажанні можна використовувати і гіркий). З горіхової маси сформувати невеликі кульки і обмазати кожен кульку-цукерочку розтопленим шоколадом, після чого викласти на блюдо і охолодити до повного застигання.