У наших країнах уже багато років існує традиція влаштовувати на травневі свята похід на природу з незмінним шашликом - так звана маївка. У цьому році погода ніби як раз і дозволяє (принаймні поки що так здається) влаштувати подібний пікнік, так що дуже до речі буде рецепт приготування смачного шашличка!
Необхідні інгредієнти: приблизно два з половиною кілограма свинини, причому досить жирної, з салом, 700 грамів ріпчастої цибулі, 125 грамів оцту, один лимон мелений чорний перець, сіль, цукор, а також і столове біле вино (приблизно 500 мл).
Свинину слід нарізати на шматки середнього розміру - приблизно п'ять на п'ять сантиметрів, потім скласти м'ясо в емальовану посудину достатнього розміру (миску або каструлю). Ріпчасту цибулю очистити і нарізати досить товстими кільцями і додати до м'яса. Лимон порізати скибочками і відправити туди ж. А також вилити оцет, вино і посипати спеціями, після чого перемішати і залишити маринуватися як мінімум годин на п'ять-шість. Встигло промаринуватися м'ясо насадити на шампури разом з цибулею, а також за бажанням скибочками лимона і смажити до готовності над жаром вугілля. Шашлик можна прикрасити помідорами і зеленню.