Головна » Статті » Рецепти

Великодні паски
Інгредієнти:
0,5 л. молока
11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих)
1-1,3 кг борошна вищого сорту
6 яєць
200 г вершкового масла
250-300 г цукру
300 г родзинок або кураги
1 ч.л. ванільного цукру
Для пасхального глазурі:
2 білка
100 г цукру
Приготування:
В теплому молоці розчиніть дріжджі. В теплому вони швидше розійдуться і тісто буде більш пишним. Додайте 0,5 кг борошна й гарненько перемішайте до однорідності. Вийшла опару необхідно поставити на парову баю над трохи гарячою водою або просто в тепле місце на 30 хвилин. Ємність з опарою обов'язково накрийте щільним рушником.
Поставте вершкове масло розм'якшуватися.
Тим часом відокремити білки від жовтків, жовтки злегка збийте з цукром і ванільним цукром, щоб цукор розчинився. А білки збити в густу й пишну піну.
Коли опара підійде, влийте в неї жовткову масу і акуратно перемішайте, щоб не збити обсяг опари. Додайте м'яке вершкове масло, знову акуратно перемішайте. Додаємо білкову пухку масу, знову перемішуємо.
Всипте в опару залишки борошна, помітите тісто: стежте, щоб тісто не було дуже крутим, але і не липло до рук.
Тепер тісто необхідно поставити у тепле місце, щоб воно піднялося. Час - близько 50-60 хвилин.
Поки тісто для великоднього кошика піднімається, замочіть родзинки або курагу в теплій (але не гарячої) воді, через 15-20 хвилин злийте воду. А коли тісто підійде, всипте в нього родзинки або курагу (курагу поріжте на невеликі шматочки), обережно і повільно перемішайте і знову поставте в тепле місце. Вже хвилин на 20-30.
Форму паски змастіть маслом, посипати невеликою кількістю борошна, викладіть тісто на 1/3 висоти форми. Щоб тісто ще піднялося, але вже у формі для великоднього кошика, накрити рушником і дайте постояти 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
В розігріту до 100С духовку покладіть форму. Випікайте паску 10 хвилин.
Підвищити температуру до 180С. Паску буде готовий через 25-35 хвилин.
Готовність паски можна перевірити за допомогою зубочистки або сірники для печі. Проткніть паска: якщо зубочістка залишиться сухий - паска можна виймати з духовки.
Прикрасити паска можна готової глазур'ю, а можна приготувати великодню глазур будинку самостійно.
Збийте білки в густу піну. Додайте в пишну білкову масу цукор, збийте до густоти. Викладіть і рівномірно розподіліть глазур за куличу. Посипте прикрасами, зараз кондитерські прикраси можна купити в магазині. Прикрасьте горіхами, цукатами, мармеладом, тертим шоколадом - на ваш смак.
Христос Воскрес!
Просмотров: 822
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, можна

Рекомендовані рецепти:

Кекс апельсиновий-шоколадний
Пісна галета з яблуками з заварного тіста
Катаеф з яблуками
Макарони з шинкою і грибним соусом
Яблучний насипний пиріг
Цукерки "Вершкові тягучки"
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: