Головна » Статті » Рецепти |
Великодні паски
Інгредієнти: 0,5 л. молока 11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих) 1-1,3 кг борошна вищого сорту 6 яєць 200 г вершкового масла 250-300 г цукру 300 г родзинок або кураги 1 ч.л. ванільного цукру Для пасхального глазурі: 2 білка 100 г цукру Приготування: В теплому молоці розчиніть дріжджі. В теплому вони швидше розійдуться і тісто буде більш пишним. Додайте 0,5 кг борошна й гарненько перемішайте до однорідності. Вийшла опару необхідно поставити на парову баю над трохи гарячою водою або просто в тепле місце на 30 хвилин. Ємність з опарою обов'язково накрийте щільним рушником. Поставте вершкове масло розм'якшуватися. Тим часом відокремити білки від жовтків, жовтки злегка збийте з цукром і ванільним цукром, щоб цукор розчинився. А білки збити в густу й пишну піну. Коли опара підійде, влийте в неї жовткову масу і акуратно перемішайте, щоб не збити обсяг опари. Додайте м'яке вершкове масло, знову акуратно перемішайте. Додаємо білкову пухку масу, знову перемішуємо. Всипте в опару залишки борошна, помітите тісто: стежте, щоб тісто не було дуже крутим, але і не липло до рук. Тепер тісто необхідно поставити у тепле місце, щоб воно піднялося. Час - близько 50-60 хвилин. Поки тісто для великоднього кошика піднімається, замочіть родзинки або курагу в теплій (але не гарячої) воді, через 15-20 хвилин злийте воду. А коли тісто підійде, всипте в нього родзинки або курагу (курагу поріжте на невеликі шматочки), обережно і повільно перемішайте і знову поставте в тепле місце. Вже хвилин на 20-30. Форму паски змастіть маслом, посипати невеликою кількістю борошна, викладіть тісто на 1/3 висоти форми. Щоб тісто ще піднялося, але вже у формі для великоднього кошика, накрити рушником і дайте постояти 10-15 хвилин при кімнатній температурі. В розігріту до 100С духовку покладіть форму. Випікайте паску 10 хвилин. Підвищити температуру до 180С. Паску буде готовий через 25-35 хвилин. Готовність паски можна перевірити за допомогою зубочистки або сірники для печі. Проткніть паска: якщо зубочістка залишиться сухий - паска можна виймати з духовки. Прикрасити паска можна готової глазур'ю, а можна приготувати великодню глазур будинку самостійно. Збийте білки в густу піну. Додайте в пишну білкову масу цукор, збийте до густоти. Викладіть і рівномірно розподіліть глазур за куличу. Посипте прикрасами, зараз кондитерські прикраси можна купити в магазині. Прикрасьте горіхами, цукатами, мармеладом, тертим шоколадом - на ваш смак. Христос Воскрес! | |
Просмотров: 1047 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |