Головна » Статті » Рецепти

Рис з помідорами та базиліком
Серед усіх сортів рису безперечний фаворит - рис басматі. Він гарний у багатьох варіантах - і сам по собі, і в якості гарніру. Якщо басматі купити не вдалося, то можна використовувати будь-який інший довгозерний рис.
Інгредієнти: 200 грамів рису, 500 мл бульйону чи води, 2 середніх помідора, одна цибулина, три зубчики часнику, сіль за смаком, пучок свіжого базиліка, рослинне масло.

Цибулю і часник дрібно ріжемо. Розігріваємо в глибокій сковорідці або в казанчике рослинне масло. Кидаємо в нього цибулю і часник, обсмажуємо поки овочі не стануть прозорими. Додаємо промитий рис, перемішуємо так, щоб масло покрило кожну рисинку. Смажимо дві хвилини на середньому вогні. Вливаємо киплячу воду або бульйон, додаємо сіль за смаком. Даємо знову закипіти, робимо мінімальний вогонь і готуємо під кришкою, поки рис повністю не вбере рідину. Під час приготування можливо доведеться долити ще трохи води.
Свіжі помідори ріжемо невеликими шматочками, базилік дрібно рубаємо. Готовий рис змішуємо з помідорами і зеленню, прогріваємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!
Просмотров: 862
Категория: Рецепти |
| Теги: рис, масло

Рекомендовані рецепти:

"Крем-брюле" з сиру
М'яке гарбузове печиво
Дачний овочевий салат
Канадський медовий торт
Сирний торт з персиками
Салат "Сільський"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: