Головна » Статті » Рецепти

Меренги з лимонним кремом
Для меренги: яйце (білки) - 2 шт.; цукор - 210г; сіль - 1 щіпка; лимонний сік - 1/4 ч.л.; ванільна есенція - 1/4 ч.л.;
Для лимонного крему: вершкове масло - 50г; лимонна цедра - 2 ст.л.; лимонний сік - 1/5 склянки; апельсиновий сік - 1/5 склянки; цукор - 70г; яйце (жовток) - 4 шт.
Цукор перемолоти в пудру. Відокремити жовтки від білків. Білки (кімнатної температури) збити до м'якої пишною піни. Продовжуючи збивати, додати цукрову пудру і щіпку солі.
Збити до стійких піків. Додати ванільну есенцію, лимонний сік і збивати ще 10 секунд.
Деко застелити пекарської папером. Перекласти збиті білки в корнетик і відсадити на папір гуртки діаметром 3-4 см. Між кружками треба залишити вільний простір (близько 4 см).
Запікати при 90С 2.5 години. Потім вимкнути духовку, відкрити дверцята і залишити ще на 2 години.
Тепер про лимонний крем. Його ще називають лимонний курд. Готується він так: вимити лимони, насухо витерти, зняти цедру. Вичавити сік з лимона, розбавити його апельсиновим соком, щоб готовий крем був менш кислим.
Розтопити вершкове масло, зняти з плити. Жовтки розтерти з цукром. Додати розтоплене вершкове масло цитрусовий сік, розмішати і влити розтерті з цукром жовтки.
Добре збити вийшов крем і повернути каструлю на плиту. Варити на повільному вогні, не перестаючи помішувати, 10-15 хвилин, поки крем не загусне.
Довго тримати на плиті не треба, інакше станеться поділ крем на фракції (простіше кажучи, згустки крему будуть плавати в розтопленому маслі). Отриманий лимонний курд охолодити і прибрати в холодильник. Тепер можна зібрати меренги, зліпивши їх парами лимонним кремом.
Приємного апетиту!
Примітка: раджу поекспериментувати з пропорціями вершкового масла, лимонного соку та цукру. По цьому рецепту крем виходить досить кислим. Якщо замінити лимон на апельсин, або додати більше цукру та олії, то крем вийде ніжніше.
Просмотров: 789
Категория: Рецепти |
| Теги: сік, крем

Рекомендовані рецепти:

М'ясна запіканка з яйцем
Корисні цукерки з моркви
Пиріжки з капустою пісні
Теплий салат з копченої скумбрії і молодої картоплі
Індичка з сухофруктами
Голландський салат з оселедцем
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: