Головна » Статті » Рецепти |
Меренги з лимонним кремом
Для меренги: яйце (білки) - 2 шт.; цукор - 210г; сіль - 1 щіпка; лимонний сік - 1/4 ч.л.; ванільна есенція - 1/4 ч.л.; Для лимонного крему: вершкове масло - 50г; лимонна цедра - 2 ст.л.; лимонний сік - 1/5 склянки; апельсиновий сік - 1/5 склянки; цукор - 70г; яйце (жовток) - 4 шт. Цукор перемолоти в пудру. Відокремити жовтки від білків. Білки (кімнатної температури) збити до м'якої пишною піни. Продовжуючи збивати, додати цукрову пудру і щіпку солі. Збити до стійких піків. Додати ванільну есенцію, лимонний сік і збивати ще 10 секунд. Деко застелити пекарської папером. Перекласти збиті білки в корнетик і відсадити на папір гуртки діаметром 3-4 см. Між кружками треба залишити вільний простір (близько 4 см). Запікати при 90С 2.5 години. Потім вимкнути духовку, відкрити дверцята і залишити ще на 2 години. Тепер про лимонний крем. Його ще називають лимонний курд. Готується він так: вимити лимони, насухо витерти, зняти цедру. Вичавити сік з лимона, розбавити його апельсиновим соком, щоб готовий крем був менш кислим. Розтопити вершкове масло, зняти з плити. Жовтки розтерти з цукром. Додати розтоплене вершкове масло цитрусовий сік, розмішати і влити розтерті з цукром жовтки. Добре збити вийшов крем і повернути каструлю на плиту. Варити на повільному вогні, не перестаючи помішувати, 10-15 хвилин, поки крем не загусне. Довго тримати на плиті не треба, інакше станеться поділ крем на фракції (простіше кажучи, згустки крему будуть плавати в розтопленому маслі). Отриманий лимонний курд охолодити і прибрати в холодильник. Тепер можна зібрати меренги, зліпивши їх парами лимонним кремом. Приємного апетиту! Примітка: раджу поекспериментувати з пропорціями вершкового масла, лимонного соку та цукру. По цьому рецепту крем виходить досить кислим. Якщо замінити лимон на апельсин, або додати більше цукру та олії, то крем вийде ніжніше. | |
Просмотров: 862 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |