Головна » Статті » Рецепти |
Сирний пиріг з какао і вишнею
Склад для тіста: Борошно - 1.5 склянки (250 г) Масло вершкове масло або маргарин - 140 г Какао - 1 столова ложка з гірочкою Сіль - щіпка Цукор - 2 столові ложки, але можна більше - менше або взагалі без цукру Розпушувач - 1 чайна ложка Яйце - 1 штука Коньяк - 1 столова ложка (можна взяти воду) Для вишневої начинки: Вишня - 400 г Цукор - 1 - 3 столові ложки по вашому смаку, а можна і взагалі без цукру. Я додавала 3 столові ложки. Крохмаль - 1 столова ложка з невеликою гірочкою Для сирної начинки: Сир - 400 г Яйця - 2 штуки Цукор - 3 - 5 столових ложок Борошно - 2 столові ложки Я готувала у формі 24 см, але можна взяти і 26см ПРИГОТУВАННЯ: Для вишневої начинки змішайте вишню (я розрізала ягоди навпіл), цукор, крохмаль і при акуратному нагріванні і дбайливому помішуванні доведіть до загустіння тобто крохмаль і сік повинні перетворитися в кисіль. Дайте застигнути. Якщо будете готувати із замороженою ягодою, спочатку повністю розморозьте і використовуйте разом з соком. Для тіста змішайте всі сухі компоненти - борошно, цукор, сіль, розпушувач і какао в однорідну суміш. Додайте нарубані холодне масло або маргарин і розітріть в крихту. Можна розтирати за допомогою виделки, можна руками. Бажано це зробити досить швидко, щоб не розтануло масло, і, як результат, тісто не вийшло жорстким. Для зв'язування крупки в тісто додайте збовтане яйце. Якщо цього буде недостатньо, додайте воду або коньяк. Довго місити - вимісити тісто не потрібно, щоб не розтануло масло, не розбухла клейковина борошна і в кінцевому підсумку тісто не вийшло жорстким. Для вершини пирога відокремте від тесту приблизно третина і отложите.Остальное тісто використовуйте для викладання дна і стінок форми. Форму з тістом і відкладений шматочок тіста приберіть на годину в холодильник. Для сирної начинки розітріть сир з цукром. Додайте трохи збиті яйця, розмішайте. Додайте борошно до стану негустого тесту. Дістаньте з холодильника форму з тістом. Викладіть зверху вишневу начинку. Акуратно розкладіть сирну начинку. Зніміть тісто з бортів форми за рівнем сирної начинки. Зняте тісто розімніть в крихту і викладіть зверху. Дістаньте шматочок тіста, залишений для вершини пирога, і натріть на крупній тертці. Рівномірно розподіліть по верху пирога. Випікайте при 200 - 210 С протягом 30 - 40 хвилин. Дайте охолонути до теплого, дістаньте з форми. Подавайте-розрізайте коли повністю охолоне. Приємного вам чаювання! | |
Просмотров: 1008 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |