Головна » Статті » Рецепти

Сирний пиріг з какао і вишнею
Склад для тіста:
Борошно - 1.5 склянки (250 г)
Масло вершкове масло або маргарин - 140 г
Какао - 1 столова ложка з гірочкою
Сіль - щіпка
Цукор - 2 столові ложки, але можна більше - менше або взагалі без цукру
Розпушувач - 1 чайна ложка
Яйце - 1 штука
Коньяк - 1 столова ложка (можна взяти воду)
Для вишневої начинки:
Вишня - 400 г
Цукор - 1 - 3 столові ложки по вашому смаку, а можна і взагалі без цукру. Я додавала 3 столові ложки.
Крохмаль - 1 столова ложка з невеликою гірочкою
Для сирної начинки:
Сир - 400 г
Яйця - 2 штуки
Цукор - 3 - 5 столових ложок
Борошно - 2 столові ложки
Я готувала у формі 24 см, але можна взяти і 26см
ПРИГОТУВАННЯ:
Для вишневої начинки змішайте вишню (я розрізала ягоди навпіл), цукор, крохмаль і при акуратному нагріванні і дбайливому помішуванні доведіть до загустіння тобто крохмаль і сік повинні перетворитися в кисіль.
Дайте застигнути. Якщо будете готувати із замороженою ягодою, спочатку повністю розморозьте і використовуйте разом з соком.
Для тіста змішайте всі сухі компоненти - борошно, цукор, сіль, розпушувач і какао в однорідну суміш.
Додайте нарубані холодне масло або маргарин і розітріть в крихту. Можна розтирати за допомогою виделки, можна руками. Бажано це зробити досить швидко, щоб не розтануло масло, і, як результат, тісто не вийшло жорстким.
Для зв'язування крупки в тісто додайте збовтане яйце.
Якщо цього буде недостатньо, додайте воду або коньяк.
Довго місити - вимісити тісто не потрібно, щоб не розтануло масло, не розбухла клейковина борошна і в кінцевому підсумку тісто не вийшло жорстким.
Для вершини пирога відокремте від тесту приблизно третина і отложите.Остальное тісто використовуйте для викладання дна і стінок форми.
Форму з тістом і відкладений шматочок тіста приберіть на годину в холодильник.
Для сирної начинки розітріть сир з цукром.
Додайте трохи збиті яйця, розмішайте.
Додайте борошно до стану негустого тесту.
Дістаньте з холодильника форму з тістом. Викладіть зверху вишневу начинку.
Акуратно розкладіть сирну начинку.
Зніміть тісто з бортів форми за рівнем сирної начинки. Зняте тісто розімніть в крихту і викладіть зверху.
Дістаньте шматочок тіста, залишений для вершини пирога, і натріть на крупній тертці. Рівномірно розподіліть по верху пирога.
Випікайте при 200 - 210 С протягом 30 - 40 хвилин.
Дайте охолонути до теплого, дістаньте з форми.
Подавайте-розрізайте коли повністю охолоне.
Приємного вам чаювання!
Просмотров: 780
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг, тісто

Рекомендовані рецепти:

Булочки з корицею
Закритий лимонний пиріг
Салат з грейпфрутом
Печиво на крохмалі з апельсиновою начинкою
Гречані млинці з пшеничною мукою
Салат з консервованим тунцем (рецепт)
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: