Черговий варіант рецепту дуже смачних і до того ж, безумовно, надзвичайно корисних особливо дітям, печених яблук на цей раз з начинкою з сиру і родзинок. Приготування таких яблук дуже і дуже просте і особливих зусиль або витрат часу не вимагає.
Для цього рецепта вам будуть потрібні яблука, тверді і бажано кислуваті, сир з розрахунку приблизно по дві столові ложки на одне яблуко, сметана (її потрібно наполовину менше, ніж сиру), цукор або мед за смаком і родзинки.
Сир для начинки необхідно змішати зі сметаною і з цукром (якщо використовується мед, то його треба додавати вже безпосередньо перед запіканням яблук) до однорідної пастоподібної консистенції. Потім додати до сирно-сметанною масою попередньо розпарений в окропі родзинки і розмішати. Вимиті яблука слід розрізати на половинки і вийняти ложечкою серцевиною і наповнити половинки яблук начинкою з сиру. Підготовлений яблучні половинки викласти у форму, долити в неї води до половини яблук і поставити форму в нагріту до 180 градусів духовку на півгодини (час приготування приблизно, потрібно орієнтуватися на стан яблук, важливо, щоб вони не розкисло).