Варіант відомого всім і звичного салату, тільки з додаванням таких інгредієнтів як оселедець і яблуко, що додасть такого салату більш пікантний смак! Необхідні складові для салату: три-чотири середніх картоплини, одна велика буряк, одна ріпчаста цибулина, одна-дві моркви, 200 грамів оселедця, одне велике яблуко, рослинне масло, перець і сіль, зелень петрушки або кропу для прикраси салату. Спочатку необхідно відварити в шкірці до готовності овочі - картоплю, моркву і буряк, дати їм час охолонути, очистити їх від шкірки і порізати все на невеликі кубики. Цибулю слід очистити від лушпиння і дрібно нарізати, а потім обшпарити його окропом. Яблуко потрібно почистити і видалити серцевину і насіння, після чого також нарізати маленькими кубиками. Оселедець потрібно обробити і видалити всі кісточки, а потім теж порізати невеликими скибочками (трохи оселедця залишити для прикраси блюда). Всі інгредієнти для салату з'єднати, перемішати, заправити рослинним маслом, поперчити і посолити. Прикрасити салат шматочками оселедця і зеленню.
|