Запіканка по-флотськи - це картопля з м'ясним фаршем. Можна зробити картопляні шари з пюре, а можна тоненько нарізати сиру картоплю і приправити його спеціями. У будь-якому виконанні запіканка буде смачною.
Інгредієнти: картопля, молоко, два яйця, приблизно кілограм м'ясного фаршу, три - чотири цибулини, рослинне масло, сіль, чорний мелений перець і спеції за смаком. За бажанням можна додати дрібно нарізаний кріп.
Картоплю відваріть до готовності, воду злийте. Розімніть в пюре, додайте теплого молока і вершкове масло. Посоліть за смаком. Цибулю дрібно порубаєте і обсмажте в невеликій кількості рослинного масла. В іншій сковорідці обсмажте м'ясний фарш з додаванням солі, чорного меленого перцю і спецій (дуже добре підходить мускатний горіх). Сильно засмажувати фарш не потрібно, як тільки він змінить колір, і рідина випарується - перекладайте його до цибулі, перемішайте і дайте охолонути. Потім змішайте зі збитими яйцями щоб фарш тримав форму і не розвалювався. На дно змащеної маслом форми викладіть шар картопляного пюре (приблизно половину), потім обсмажений фарш з цибулею і зверху закрийте залишилися пюре. Запікати на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки.