Головна » Статті » Рецепти

Картопляні галушки по-словацьки "страпачки"
Галушки картопляні, ці смачні кульки з тертої картоплі, присутні в кухні майже всіх народів світу. У Словаччині їх називають "стропачки".Необходимые продукти: 2 кг картоплі, 1 яйце, склянка молока, борошно пшеничне ("скільки візьме"), 200 гр сала, 500 г квашеної капусти, пучок зеленого цибулі, сіль, чорний мелений перець.
Процес приготування:
Картоплю очистити, сирою натерти на дрібній тертці і ретельно віджати рідину.
Молоко нагріти майже до кипіння,вилити в картоплю, добре розмішати, запобігаючи тим від потемніння.
Трохи охолодити, вбити яйце, посолити і присипаючи потроху борошно, замісити круте тісто.
Двома столовими ложками формувати галушки і кидати в підсолений окріп. Варити 5-7 хвилин.
Готові галушки викласти на блюдо.
Сало порізати на маленькі шматочки, витопити, змішати з квашеною капустою і дрібно різаним зеленою цибулею, приправити чорним перцем і з цією заправкою змішати гарячі стропачки.
Просмотров: 978
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: яйце, галушки

Рекомендовані рецепти:

Салат ананасно-маслиновый
Кулеб'яка з капустою і яйцем
Торт "Медовик"
Картопля в паприці (рецепт)
Торт "Ласун"
Простий рецепт домашнього морозива
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: