Головна » Статті » Рецепти |
Картопляні галушки по-словацьки "страпачки"
Галушки картопляні, ці смачні кульки з тертої картоплі, присутні в кухні майже всіх народів світу. У Словаччині їх називають "стропачки".Необходимые продукти: 2 кг картоплі, 1 яйце, склянка молока, борошно пшеничне ("скільки візьме"), 200 гр сала, 500 г квашеної капусти, пучок зеленого цибулі, сіль, чорний мелений перець. Процес приготування: Картоплю очистити, сирою натерти на дрібній тертці і ретельно віджати рідину. Молоко нагріти майже до кипіння,вилити в картоплю, добре розмішати, запобігаючи тим від потемніння. Трохи охолодити, вбити яйце, посолити і присипаючи потроху борошно, замісити круте тісто. Двома столовими ложками формувати галушки і кидати в підсолений окріп. Варити 5-7 хвилин. Готові галушки викласти на блюдо. Сало порізати на маленькі шматочки, витопити, змішати з квашеною капустою і дрібно різаним зеленою цибулею, приправити чорним перцем і з цією заправкою змішати гарячі стропачки. | |
Просмотров: 1043 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |