Найкраще готувати цю страву не з яловичого, а з телячого мови. Тоді воно вийде ніжніше. Список необхідних продуктів: четыреста п'ятдесят грамів яловичого (телячої) мови, півтори столів. ложки масла вершкового, п'ятсот грамів яблук ( мені здається, що краще вибрати кислі), дві чайні ложки цукру (за смаком, цукор можна і не класти), бульйон, в якому варився язик - півтора стаканчика. Для приготування локшини: півтори склянки борошна, одне яйце, сіль, третя частина склянки води. Для приготування коржа: один стакан борошна, одна чайн. ложка цукру, трохи дріжджів і чверть склянки води.
Процес приготування:
Варимо мову до напівготовності, знімаємо шкірку, нарізаємо соломкою. Замішуємо тісто для локшини, тонко розкачуємо, ріжемо ножем і розкладаємо на рушник трохи підсушитися. Яблука чистимо, видаляємо насіння і ріжемо часточками. Якщо ви будете використовувати цукор, обсипте їм часточки яблук. Викладаємо яблука в глиняний горщик, на них кладемо мову, підсушену локшину. Півтора склянки бульйончик, в якому варився язик, нагріваємо до кипіння і наливаємо в каструлю, додаємо масло.
Чесно сказати, я не бачу ніякої необхідності робити для кришки дріжджове тісто. Можна просто зробити тісто з борошна і води. Розкачуємо тісто, вирізаємо кришку за розміром горщика. Закриваємо горщик тістом і відправляємо на 25 хвилин у гарячу духовку. Якщо тісто почне підгоряти, накрийте його мокрою паперовою серветкою.
|