Дуже легко готується дуже смачне печиво, а крім цього для того, щоби спекти такі "трюфелі" необхідний мінімальний набір простих і цілком доступних продуктів і зовсім незначні витрати часу.
Необхідні для приготування печива "Розсипчасті трюфелі" інгредієнти: приблизно два з половиною склянки пшеничного борошна, одне яйце, 250 грамів вершкового масла, дві чайних ложки води, а також чотири-п'ять столових ложок какао-порошку, дві чайних ложки ванільного цукру і один стакан цукрової пудри.
Вершкове масло спочатку слід розм'якшити, довівши його до кімнатної температури, після чого його необхідно розтерти з борошном до стану дрібної крихти. Додати до отриманої крихті необхідну кількість води і вбити яйце, всю масу ретельно перемішати і поставити тісто на 60 хвилин в холодильник, накривши при цьому харчовою плівкою. З охолодженого тіста зліпити невеликі (розміром приблизно з волоський горіх) кульки і викласти їх на застелений пергаментом деко. Випікати в попередньо розігрітій духовій печі протягом півгодини, перевертаючи печиво в міру необхідності. Какао-порошок змішати з цукровою пудрою, а також ванільним цукром, суміш просіяти через сито і обваляти в цій суміші готове печиво відразу ж після того, як дістали їх з духовки.