Головна » Статті » Рецепти

Тахинская паста
Тахинская паста (тхина або тахін) - це своєрідна паста-соус з кунжуту, досить часто цей продукт вказується в якості інгредієнта для приготування всіляких страв (хумуса, страв з м'яса або овочів, до закусок і соусів, до випічці). Також тахинскую пасту можна буде додавати різні страви за вашим бажанням в якості своєрідного доповнення для додання їм оригінального смаку.

Отже, для того, щоб зробити таку кунжутную пасту вам буде потрібно в першу чергу свіжий кунжут в кількості близько 130 грамів (один стакан), причому кунжут не повинен бути ні в якому разі гіркуватий на смак, ну і ще необхідно буде взяти п'ять-шість столових ложок (тобто приблизно 50 мілілітрів) рослинного масла без запаху - масло краще брати кунжутна, але за браком його підійде і будь-яке інше масло з нейтральним смаком.

Ну а саме приготування цієї пасти дуже просте: спочатку кунжут слід німого підсушити в духовій печі, виклавши на застелений пергаментом деко і струшуючи його час від часу, а коли кунжут придбає золотавий відтінок і характерний аромат, його потрібно пересипати в блендер і подрібнити, вливаючи потроху рослинне масло, поки маса не стане однорідною і кремоподібної.
Зберігається паста в щільно закритій тарі в холодильнику.
Просмотров: 675
Категория: Рецепти |
| Теги: масло, Кунжут

Рекомендовані рецепти:

Десерт "Карамельний"
Шоколадний кекс з бананами і медом
Гречана каша з тофу
Булочки "Кишеньки"
Пиріг з горіхами
Samosa - індійські пиріжки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: