Запропонована в даному рецепті закуска з болгарського перцю буде мати пікантний, пряний смак і надзвичайний аромат, причому чим довше за часом такий перець буде маринуватися, тим більш насиченим і смачніше буде в підсумку його смак...
Для того, щоб приготувати перець в медовому маринаді вам буде потрібен наступний список продуктів: приблизно 600 грамів червоного солодкого болгарського перцю, три-чотири зубчики часнику, одна-півтори столових ложок рідкого натурального меду, сік одного лимона, три-чотири столові ложки оливкової олії, сіль одна чайна ложка сухого базиліка і перець чилі за смаком.
Для початку необхідно буде підготувати медовий маринад для перцю - для цього необхідно почистити і дрібно нарубати часник, змішати його з рідким медом, додати в суміш лимонний сік і оливкову олію, а також посолити, висипати сушений базилік і перець чилі (останній інгредієнт можна не додавати, якщо не хочете, щоб закуска мала гоструватий смак). Потім слід підготувати сам солодкий перець - його потрібно гарненько вимити, очистити від плодоніжки і насіння і після цього нарізати скибочками не дуже великого розміру. Підготовлений перець перекласти в досить глибоку ємність, залити маринадом і ретельно перемішати. Тримати перець в маринаді слід не менше двох годин. але краще все-таки довше...