Це не зовсім печиво, за смаком і за текстурою випічка дуже схожа на сконы або наші пампушки. Смачно виходить, особливо з ароматним маслом або з іншого намазкой. Та й просто з чаєм-кавою теж відмінно!
Інгредієнти: півтори склянки борошна, п'ять столових ложок вершкового масла, неповний склянку кефіру, половина склянки тертого сиру, дві чайних ложки розпушувача, по дрібці солі і чорного меленого перцю, пучок зеленої цибулі.
Вершкове масло кімнатної температури змішати з борошном, сіллю, розпушувачем і перцем. Руками перетерти суміш в крихту. Зелений цибулю дрібно порубати і разом з тертим сиром додати до масляної крихті. Потім влити кефір, ретельно вимісити тісто. Воно повинно вийти однорідним, м'яким і не липнути до рук. Деко змастити маслом або застелити промасленим папером. Столовою ложкою викладати тісто на відстані 5 см. одна лепешечка від іншої. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати приблизно 15 хвилин. За таким же принципом можна робити печиво з зеленню - з молодим кропом, петрушкою або зробити суміш з пряних трав.
|