Таку смачну домашню ковбаску, приготовану з ніжного і навіть дієтичного м'яса кролика, можна подавати як у холодному вигляді, так і ще гарячою - вийде однаково смачно. При цьому нічого подібного в магазинах вже точно не продають, так що страва вийде в якійсь мірі ексклюзивним.
Список інгредієнтів, які будуть потрібні для того, щоб приготувати таку домашню ковбасу з кролятини: приблизно два з половиною-три кілограми м'яса кролика, один-півтора кілограма свинячого сала, одна досить велика головка часнику, мелений чорний перець, сіль, вода, а крім цього підготовлені кишки для наповнення з ковбасним фаршем.
Готувати самостійно таку ковбасу досить просто і не занадто довго, особливо, якщо не набивати фарш руками, а використовувати спеціальну насадку на м'ясорубку для подібних цілей. Підготовлене м'ясо кролика, а також свиняче сало слід нарізати маленькими кубиками (розмір приблизно один сантиметр), а після цього додати до фаршу дрібно нарізаний або пропущений через прес часник, чорний перець і сіль, а також невелику кількість води, щоб фарш не вийшов дуже сухим. Отриманою сумішшю наповнити кишки і викласти ковбаски на деко і місцями проткнути виделкою. Деко з ковбасою поставити в гарячу духову піч і готувати при температурі 200 градусів до 60 хвилин, після чого зменшити нагрів до 130 - 140 градусів і запікати ще півтори години і потім знову збільшити температуру і дати ковбаски добре зарум'яниться.