Кекс легко адаптується під будь-який смак. Якщо ви не любите гіркий шоколад, замініть його білим або молочним, також можна замість шоколаду додати цукати з апельсинової скоринки.
Інгредієнти: 175 грам цукру, 100 грам вершкового масла, два яйця, цедра двох апельсинів, 175 грам борошна, 50 мл апельсинового соку, 100 грам сметани, дві столові ложки апельсинового лікеру або бренді (не обов'язково), 100 грам шоколаду, чайна ложка розпушувача, щіпка солі.
М'яке масло змішати з апельсиновою цедрою і цукром, збити міксером на високій швидкості в пишну масу. По одному додавати яйця, ретельно збиваючи після кожного масу. В окремому посуді змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. В іншому посуді змішати сметану з лікером і апельсиновим соком. Міксер переводимо на мінімальну швидкість, додаємо в масляну суміш половину борошняної суміші і половину сметанної суміші. Добре збиваємо. Потім додаємо борошно і решту сметанную суміш. Ще раз збиваємо. Додаємо в тісто шматочки шоколаду, розмішуємо і викладаємо у змащену маслом форму. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 45-50 хвилин.