Незвичайний і оригінальний рецепт курячого рулету - зі скибочками свіжих яблук і сухофруктами (родзинками і курагою), зі своїм цікавим та оригінальним смаком, а також незвичайним і яскравим виглядом, може стати чудовою закускою і прикрасою святкового столу.
Список складових, які потрібні для приготування цього рулету: чотири великих половинки курячих грудок, одна невелика головка ріпчастої цибулі, два зубчики часнику, одне яблуко твердих сортів (середнього розміру), чотири-п'ять штучок кураги, одна жменя родзинок, лаврові листочки, а також сіль, чорний перець, майоран і базилік.
Сухофрукти попередньо замочити в окропі. Яблуко почистити і порізати на тонкі скибочки, цибулину подрібнити, а курагу порізати невеликими шматочками. Кожну грудку спочатку потрібно розрізати вздовж, при цьому не дорізуючи м'ясо до кінця, потім розкрити і відбити, а після розкласти шматки курки одним пластом, трошки накриваючи при цьому один шматок іншим. Далі м'ясо слід посипати сіллю і іншими приправами і гарненько натерти часником, пропущеним через прес, після чого рівномірно викласти на нього цибулю, скибочки яблук, родзинки і курагу і загорнути в щільний рулет, який потім зв'язати ниткою. Загорнувши курячий рулет у фольгу, відправити його на півгодини в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку, а потім покласти його під прес і залишити на пару годин. Готовий рулет звільнити від нитки і тонко нарізати.
|