Цей Салат може бути приготованим як у якості святкового страви (його просто потрібно гарно оформити і прикрасити), так і як повсякденна страва. Заправити його можна майонезом, як зазначено в рецепті, або ж рослинним маслом, тоді страва буде злегка нагадувати всім відомий вінегрет.
Список продуктів, які будуть необхідні: 300 грамів буряка, одна невелика ріпчаста луковичка, 50 грамів волоських горіхів, 50 г родзинок, 100 г чорносливу (без кісточок), приблизно 50 грамів майонезу, зелень кропу, сіль і чорний перець.
Чорнослив, а також родзинки необхідно попередньо залити окропом і дати постояти деякий час (приблизно півгодини), а потім чорнослив дрібно нарізати. Волоські горіхи потрібно подрібнити. Часник дрібно порізати. Буряк слід відварити до готовності прямо в шкірці, після чого очистити і нарізати тонкою соломкою або натерти на крупній тертці. Зелень кропу треба дуже дрібно порубати. Змішати буряк з горіхами (залишивши трохи для прикраси блюда), родзинками і чорносливом, додати часник і зелень, посолити і заправити майонезом, після чого добре перемішати. Готовий салат посипати залишилися горіхами.